Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kuifeend - miniatuur

Kuifeend - miniatuur Geschiedenis


Het doel van het tot stand brengen van deze soort was om een replica van de grote kuifeend te introduceren. De miniatuur kuifeend werd voor het eerst werd gefokt door Roy Sutcliffe in Yorkshire in de jaren 1980. Zoals met alle kuifeenden is het een uitdaging om de perfect gevormde en gesitueerde kuif te produceren. In 1992 werd het eerste paar verkocht tijdens de Breed Survival Trust Show and Sale voor meer dan £100. De soort werd gestandaardiseerd in 1997. Het is een mooie tentoonstellingsvogel met zijn sierlijke lichaam en prachtige verendek. De kuif bestaat niet alleen uit veren, maar is een kleine massa vetweefsel waaruit veren groeien. De kuif moet rond en prominent zijn, en het is belangrijk dat deze zich rechtop in het midden van de kop begeeft. De kuif mag niet over de ogen vallen en de veren mogen niet hangen. Het is niet de gemakkelijkste vogel om te fokken en het vereist ervaring om de juist positie en type kam te krijgen.

Kuifeend - miniatuur Gedrag


Deze mooie vogel is zeer actief en zoekt graag naar voedsel. Als de kuif te groot is kan het nodig zijn de veren in te korten om ze schoon te houden, iets wat natuurlijk op tentoonstellingen niet is toegestaan. Deze eend kan tot 100 eieren per jaar leggen. Geef het een schoon gebied zodat de mooie veren en kuif in goede staat blijven. Woerden zullen de kuif van eenden beschadigen tijdens het paren; zoals bij elke eendensoort dient het aantal woerden ten opzichte van vrouwtjes laag te zijn. Eén mannetjeseend is voldoende per twee of drie eenden.

Kuifeend - miniatuur Variëteiten


De miniatuur kuifeend wordt geclassificeerd als krieleend en komt voor in alle kleuren, zolang de tekening maar symmetrisch is. Bij een witte eend is het van belang dat de poten oranje zijn en de snavel oranje/geel.

Kuifeend - miniatuur Status


Zeldzaam

Kuifeend - miniatuur afbeeldingen

Paar gekuifde miniatuur zilveren Appleyard-eenden
Paar gekuifde miniatuur zilveren Appleyard-eenden

Recente beoordelingen voor Kuifeend - miniatuur


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.