Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hond iets voor u?

Iedereen die een hond heeft zal u kunnen vertellen hoe geweldig ze zijn. Maar weinig mensen zijn bestand tegen de charmes van een puppy, tegen het gevoel van succes wanneer uw hond eindelijk kan zitten op bevel, of tegen de overvloed van liefde en kwispelen als u de sleutel in de deur doet.

Echter, het is belangrijk te onthouden dat een hond doorgaans voor 10 tot 15 jaar zal leven en daarom een verbintenis is voor de lange termijn. Zorg ervoor dat u goed nadenkt over de kosten, tijd, de grootte van uw huis en allergieën die leden van uw familie misschien hebben. Maar sta ook stil bij het temperament, de grootte, de behoefte aan lichaamsbeweging, levensverwachting en veelvoorkomende gezondheidsproblemen van elk ras. U kunt onze hondenrassengids raadplegen om het perfecte hondenras voor u te vinden.


Vijf schattige Golden Retriever puppies nemen een bad
Vijf schattige golden retriever puppies nemen een bad

Hoe te beslissen…

Hier is onze top 5 van dingen die u zult willen overwegen voordat u beslist dat een hond in huis nemen de juiste keuze is voor u.

 1. U heeft een serieuze allergie - Als u een milde huisdierallergie heeft is het soms nog te doen om een hond in huis te nemen, maar als u of iemand waar u mee leeft erg allergisch is voor honden dan is het waarschijnlijk niet het beste idee voor uw huishouden. Tenzij u het niet zo op heeft met uw allergische huisgenoot, natuurlijk…

 2. Krappe financiën - Honden zijn gek op eten, moeten bij tijd en wijle naar de dierenarts en hebben over het algemeen geen goed-betaalde baan. Als u geen ruim budget heeft zult u hier zorgvuldig over moeten nadenken. U kunt hier meer leren over de kost van het bezitten van honden.

 3. U wilt een perfect huishouden - Een hond nemen zal veel haar, vuiligheid en geurtjes mee het huis in brengen. De realiteit is dat u meer tijd zult besteden aan schoonmaken en als u bijzonder trots bent op uw schone paleisje, dan is een hond waarschijnlijk niet de beste beslissing voor u.

 4. U bent een workaholic… en uw ware huis is het kantoor, de trein of het vliegtuig. In dit geval zult u zorgvuldig moeten plannen voor iemand die uw hond kan uitlaten, voeden en voor het dier kan zorgen. Het hebben van een baan betekent niet per se dat u geen hond kunt nemen maar u zult ervoor moeten zorgen dat uw hond in haar behoeften kan worden voorzien. Lees hier over de mogelijke, dagelijkse routines.

 5. U vindt puppies geweldig maar u bent minder gek op oudere honden. De meeste honden stoppen met “puppy-zijn” als ze rond 12 maanden oud zijn. Dit betekent dat uw huisdier 10 keer langer een volwassen hond zal zijn dan een puppy.

Kan ik een hond nemen als ik de hele dag werk?”

Honden zijn van nature roedeldieren en als u maar één hond heeft moet u niet onderschatten hoeveel aandacht uw viervoeter nodig heeft. Het zijn sociale dieren die niets liever willen dan elke minuut van de dag aan uw zijde zijn. Als u een 9 tot 5 baan heeft, kunnen ochtenden, avonden en weekends de perfecte tijd zijn om te spelen, hechten en om uw hond te trainen, dus trakteer hem eens op een spannend avontuurtje of een zwemles.


Een Berner Sennenhond geniet van een enerverende wandeling
Een Berner sennenhond geniet van een enerverende wandeling

Voldoen aan de basisbehoeften van uw hond

Honden hebben dagelijkse basisbehoeften zoals voeding, verzorging en training. U moet ervoor zorgen dat uw hond naar buiten kan om naar de wc te gaan en de lichaamsbeweging te krijgen die ze nodig heeft. Een hond 8 uur lang alleen thuis laten is simpelweg niet acceptabel. Dit betekent niet dat u geen hond kunt hebben als u fulltime werkt, maar u moet er wel voor zorgen dat aan haar behoeftes kan worden voldaan zodat uw hond zowel fysiek als mentaal gezond blijft.


Een zwarte Labrador heerlijk aan het zwemmen
Een zwarte labrador heerlijk aan het zwemmen

Kortom, tenzij u een workaholic bent, twee banen heeft, of het merendeel van de tijd het land uit bent, zou u een manier moeten kunnen vinden om goed voor uw hond te kunnen zorgen.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw hond kunt helpen in uw afwezigheid gelukkig en gezond te blijven.


1 - Uw hond meenemen naar het werk

Als u het geluk heeft op een hondvriendelijke werkplek terecht te zijn gekomen, kan het veel fantastische voordelen hebben om uw maatje mee te nemen naar het werk. Behalve dat uw hond zich geliefd en vrolijk zal voelen, hebben verschillende onderzoeken aangetoont dat een kantoorhond kan zorgen voor een stijging in productiviteit en een morele opkikker door het hele kantoor. Een hond zal u bovendien een goed excuus geven om even uw bureau te kunnen verlaten en een pauze in te lassen.

Een beagle in een hondenbench op het werk van zijn baasje
Een beagle in een hondenbench op het werk van zijn baasje

Om uw hond te helpen in de werkomgeving te passen, zijn hier een paar doggy do’s en don’ts:

 • Wees er eerst zeker van dat niemand van uw collega’s allergisch is voor honden. Hoe lief en schattig uw hond ook is, uw collega’s zullen het niet waarderen de hele dag door te niezen.
 • Als u gênante ongelukjes wilt voorkomen, zal uw hond zindelijk en goed gesocialiseerd moeten zijn voordat u überhaupt overweegt om haar naar het werk mee te nemen
 • Zorg ervoor dat uw hond al haar actuele vaccinaties heeft gehad.
 • Zet een bedje neer voor uw hond om haar haar eigen stekkie in uw kantoor te geven. Dit moet een veilig plekje zijn waar ze even lekker stil en relaxed kan zijn. Als uw hond getraind is om een bench te gebruiken kunt u overwegen een tweede hondenbench voor uw hond te kopen, en als u nog niet ben begonnen met bench-trainen is dit de perfecte gelegenheid om te beginnen. Om uit te vinden hoe uw hond het beste te bench trainen, kunt u op deze link klikken.
 • De meeste bedrijven zullen vereisen dat er te allen tijde iemand is die een oogje op uw hond kan houden, en dat uw hond niet in haar eentje door het kantoor mag dolen--zorg er dus voor dat uw hond voldoende beweging heeft gehad voordat u haar het kantoor binnen brengt.
 • U zult misschien speeltjes mee willen nemen om uw hond bezig te houden zodat ze niet te verveeld raakt.
 • Zorg ervoor dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is.

2 - Laat uw hond uit voordat u naar uw werk gaat

U én uw hond kunnen de dag perfect beginnen door lekker naar buiten te gaan voor wat beweging. Het hoeft geen marathon te zijn, maar een kort, levendig wandelingetje, en een paar sprintjes achter een paar ballen aan, zullen de volgende twee voordelen hebben:

 • Het zal helpen om uw hond wat slaperiger te krijgen, zodat ze hopelijk een dutje zal willen doen wanneer u naar uw werk gaat. Dit zal helpen verveling tegen te gaan. Het fysiek uitputten van uw hond zal ook helpen om haar emoties iets meer te balanceren, wat zeer effectief kan zijn om depressie, stress, en angstigheid te verlichten.
 • Het zal helpen een hechte band te scheppen tussen u en uw hond die ervoor zal zorgen dat uw hond gestimuleerd en gelukkig blijft. Uw hond zal u willen behagen en voor uw aandacht willen werken. Dus prop zoveel trainen, leren, en spelen in uw ochtendschema als u maar kan.

Een fitte en gezonde Bordercollie springt naar een frisbee.
Een fitte en gezonde bordercollie springt naar een frisbee.

3 - Even langs huis voor de lunch

Als u in de buurt van uw huis woont dan is het altijd het beste als u even thuis aan kunt wippen om wat tijd met uw hond door te brengen. Laat hem uit, speel met hem, en geef hem genoeg beweging. Als u hem kunt uitputten tijdens de lunchpauze zal ze minder rusteloos zijn als u weer vertrekt.
Een Cavalier King Charles-spaniël rust even uit op de sofa
Een cavalier king Charles-spaniël rust even uit op de sofa

4 - Investeer in een hondenuitlaatservice

Het inhuren van een hondenuitlaatservice is een uitstekende manier om uw hond te laten zien dat u van hem houdt. Het geeft hem de kans om lekker rond te rennen en nieuwe hondenvriendjes te maken.

Het enige nadeel is dat hondenuitlaatservices vrij duur kunnen zijn, dus als u een vriend of familielid heeft met honden is het het zeker waard te vragen of ze overdag uw viervoeter kunnen uitlaten.


Een groep tekkels wordt uitgelaten door een hondenuitlaatservice
Een groep tekkels wordt uitgelaten door een hondenuitlaatservice

5 - Laat speeltjes achter met uw hond om zijn geest te stimuleren

Honden zijn gek op speeltjes, vooral speeltjes die hun probleemoplossend vermogen stimuleren. Lekkernijtjes verstopt in speeltjes zullen zijn hersens bezig houden. En aangezien verveling net zo funest kan zijn voor de verlatingsangst als voor uw meubilair is het aan goed idee om uw hond vermaakt te houden met een interactief speeltje.

Een Jack Russell speelt met z’n Kong speeltje op het gras
Een jack russell speelt met z’n Kong speeltje op het gras

Speeltjes zoals Kongs kunnen honden voor uren bezig houden omdat ze moeten werken voor hun beloning, maar het is belangrijk dat u niet te veel op deze speeltjes vertrouwt als u wilt voorkomen dat uw hond ergens anders op begint te kauwen (zoals uw favoriete slippers). Omlet heeft een geweldig scala aan interactief speelgoed om uw hond gestimuleerd te houden tijdens uw afwezigheid. U kunt de speeltjes hier vinden.


6 - Koop een hond die bij uw levensstijl past

Van al het advies dat u hier kunt vinden, is dit waarschijnlijk het belangrijkste. En omdat er zoveel verschillende hondenrassen zijn, met allerhande kenmerken om uit te kiezen, zult u vast en zeker een hond kunnen vinden die perfect past bij uw levensstijl. Dus als u de hele dag op het werk bent is het waarschijnlijk een goed idee om een hondenrassen te vermijden die bekend staan als erg veeleisend, zoals een Australische veedrijvershond, een bordercollie, een Cavalier king Charles-spaniël, een Engelse cockerspaniël, een Duitse staande korthaar, een jackrussellterriër of een poedel.
Een Australische Herder legt zijn vermoeide koppie te rusten op bank
Een Australische herder legt zijn vermoeide koppie te rusten op een bank

Rassen die het beter kunnen tolereren om alleen gelaten te worden zijn onder meer de basset hound, de chihuahua, de Franse buldog, de greyhound, de maltezer, de shar-pei, de Sussex spaniël en de whippet. Maar onthoud wel dat al deze honden nog steeds genoeg lichaamsbeweging en tijd met het gezin nodig hebben.


Kan ik het beste een hond voor of na een baby in huis nemen?

Het in huis nemen van een hond voordat u een baby heeft kan een uitstekende manier zijn om uzelf te laten wennen aan het ouderschap. Beiden zullen ‘s nachts proberen in uw bed te kruipen, vereisen zindelijkheidstraining en zullen u vele vertederende en bewonderende blikken opleveren in het park. Aan de andere kant, als u besluit te wachten met het nemen van een puppy kan dat uw kleintjes een heleboel belangrijke levenslessen leren. Zorg er wel voor dat u hun voer niet door elkaar haalt.


Een jong meisje neemt haar viervoetige maatje voor een wandeling
Een jong meisje neemt haar viervoetige maatje voor een wandeling

Maar op een serieuze noot, dit is een beslissing waar u het beste goed over na kunt denken. Het is belangrijk om te onthouden dat een hond een commitment is voor de lange termijn en dat u met een baby misschien niet meer genoeg tijd heeft om voor uw hond te zorgen. Een hond die haar hele leven uw onverdeelde aandacht heeft gehad kan jaloers worden wanneer ze op de tweede plaats komt. Tegelijkertijd, kan een puppy enkele risico’s meebrengen voor bestaande kinderen. U kunt zich er het beste van verzekeren dat u zich bewust bent van de risico’s, en hoe ze te voorkomen; toezicht is cruciaal.


Hoe leert u uw hond zich te gedragen rond een baby of kind

Honden en kinderen kunnen een sterke en liefdevolle band ontwikkelen. Meestal worden ze hechte vrienden en beschermers. Honden gedragen zich vaak anders in de buurt van kinderen en kunnen vaak goed met allerlei soorten onvoorspelbaar gedrag overweg. Maar dit is absoluut niet vanzelfsprekend en kan wel of niet van nature in het karakter van uw hond zitten, dus u zult uw hond moeten trainen om wat meer vergevingsgezind te zijn richting kleverige vingers en geschreeuw. Natuurlijk is het ook belangrijk in acht te nemen dat dit tweerichtingsverkeer hoort te zijn en het is belangrijk uw kinderen te leren hoe ze zich horen te gedragen rond uw, en andere, honden.


Een jongetje rolt heerlijk door het gras met zijn Golden Retriever
Een jongetje rolt heerlijk door het gras met zijn golden retriever

Om gevaarlijk gedrag te voorkomen in uw hond in de buurt van uw baby of kleine kind, begint u het beste door uw hond kennis te laten maken met een kledingstuk van uw baby voordat u haar kennis laat maken met uw kind. Houd de kleding met de geur van uw kind ver weg van de neus van uw hond. Door de geur van de kleding in de lucht te laten hangen waar uw hond hem kan ruiken, in plaats van de kleding onder zijn neus te houden, leert uw hond dat de geur bij u hoort. Dit zal hem leren uw baby te respecteren wanneer u in de buurt ben, en natuurlijk moet u nooit uw baby alleen laten met een hond, ook al bent u er zeker van dat de hond te vertrouwen is.


Een jong meisje buiten met haar Labrador
Een jong meisje buiten met haar labrador

Dingen die fout kunnen gaan

 • Kinderen kunnen het lollig vinden een hond op te hitsen. Als ze uw hond herhaaldelijk uitlokken zal deze uiteindelijk tegen uw kind uitvallen en misschien zelfs bijten. Daarom is het uitermate belangrijk dergelijk gedrag van uw kind te stoppen zodra u het opmerkt.
 • Kinderen die bang zijn van honden kunnen op een onverwacht moment besluiten van uw hond weg te rennen of het uit te schreeuwen. Het is een goed idee om uw kinderen te leren kalm te blijven in de buurt van uw hond, anders kan het voorkomen dat dit soort gedrag agressie of speelse agressie uit kan lokken in een hond.
 • Honden kunnen af en toe flink beschermend zijn over hun speeltjes, voer, of kauwbotten. Leer uw hond geen agressie te tonen wanneer iemand nadert, maar, tegelijkertijd, leer uw kinderen dat dergelijk gedrag alsnog kan gebeuren.
 • Kinderen kunnen wel eens iets te speels met honden omgaan en zullen misschien zelfs aan de vacht, oren of staart van uw hond trekken. Als dit gebeurt is er altijd de kans dat uw hond in verdediging zou kunnen bijten. Leer uw kinderen dat dit soort gedrag onacceptabel is zodat uw hond nooit op een dergelijke manier wordt uitgelokt.

Een baby en een Bull Terriër spelen op het gras
Een baby en een Bulterriër spelen op het gras

Sommige hondenrassen staan erom bekend dat ze uitzonderlijk goed zijn in de omgang met kinderen. Honden met een kalmer temperament zoals de labrador zijn de perfecte keus voor een familie met kleine kinderen. Dit ras in het bijzonder heeft een zeer tolerant en liefdevol karakter, dat perfect bij kinderen past. Ons hoofdstuk over honden en kinderen zal u kunnen helpen om het perfecte ras voor u te vinden. Of u kunt in onze hondenrassengids rondkijken om voor elk ras het overwegende temperament uit te vinden. Het is echter wel goed te onthouden dat alle honden hun eigen, bijzondere persoonlijkheden hebben.


Een hond aanschaffen wanneer uw kinderen naar school gaan

Honden vinden het heerlijk aan de schoolpoort te wachten totdat hun favoriete kleine maatje naar buiten komt om met ze te spelen. De zorg voor een hond kan kinderen verantwoordelijkheid en respect leren. Het kan ook helpen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, en ze aanmoedigen wat frisse lucht en beweging te krijgen. Om meer uit te vinden over hoe u uw kinderen kunt leren op de juiste manier om te gaan met honden, kunt u deze link volgen.


Een jong meisje met een Siberische Husky puppy
Een jong meisje met een Siberische husky puppy

Houd altijd toezicht op uw hond

Kortom, de meest effectieve manier om agressief gedrag te voorkomen is om altijd toezicht op uw kinderen en honden te houden, en problemen te anticiperen voordat ze zich voordoen. Als u goed toezicht houdt op de interactie tussen uw hond en kinderen, dan kunt u ingrijpen voordat dingen uit de hand lopen.

Een jonge Beagle wordt uitgelaten terwijl ouders een oogje in het zeil houden
Een jonge Beagle wordt uitgelaten terwijl ouders een oogje in het zeil houden

Een tweede hond in huis?

Honden vinden niets fijner dan aandacht en genegenheid, of het nou van u (hun eigenaar) of hondenvriendjes komt. Ze kunnen volledig content zijn met alleen de aandacht die hun baasje en hun familie kunnen bieden, wat betekent dat een tweede hond aanschaffen absoluut niet essentieel is. Echter, mocht u overwegen een tweede hond in huis te nemen om uw eerste pup wat extra gezelschap te geven, lees dan verder om erachter te komen hoe een geschikte nieuwe hond te kiezen.


Twee Australische Herders delen een stokop het strand
Twee Australische Herders delen een stokop het strand

Honden met vergelijkbare energieniveaus

Het aanschaffen van een nieuwe hond kan een uitstekende manier zijn om uw huidige hond wat viervoetig gezelschap te bieden, en een nieuw speelkameraadje kan een wat luie hond zelfs een boost energie geven. Maar als de nieuwe hond beduidend ouder of jonger is dan uw huidige hond kan het goed zijn dat hun spel en energie op verschillende niveaus liggen. Dit kan erin resulteren dat de oudere hond geïrriteerd raakt of dat de jongere hond de oudere teveel begint te overheersen. U zult extra tijd moeten besteden om een jongere hond uit te putten zodat ze zich fatsoenlijk gedragen richting de oudere hond. Als u dit kunt doen, zal de oudere hond geleidelijk aan de jongere hond beginnen te accepteren, en kan zelf een soort ouderrol op zich nemen.
Twee golden retriever puppies spelen in de tuin
Twee golden retriever puppies spelen in de tuin

Verlatingsangst: is het een goed idee om er een hond bij te nemen?

Verlatingsangst is wanneer een hond gestresst raakt door te vaak en te lang alleen gelaten te worden. Het wordt vaak aangenomen dat door simpelweg een andere hond te adopteren in één klap alle problemen met de verlatingsangst van de eerste hond verholpen kunnen worden, maar jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Wanneer u een tweede hond in huis neemt is het van groot belang een aantal variabelen in acht te nemen, inclusief geslacht, temperament, energie en grootte. Neem de tijd om deze variabelen goed te kunnen overwegen wanneer u een nieuwe hond aan wilt schaffen. Anders kan het zijn dat uw twee honden niet met elkaar overweg kunnen, en daar worden u, noch uw hond met verlatingsangst gelukkig van. Uw dierenarts zal rassen kunnen voorstellen waarbij de kans het grootst is dat ze qua sterktes en zwaktes goed met uw huidige hond door één deur kunnen.

Voor meer informatie omtrent hoe het beste een tweede hond te kiezen kunt deze link volgen.


Twee honden trekken om het sterkst aan een speeltje
Twee honden trekken om het sterkst aan een speeltje

U kunt natuurlijk ook onze hondenrassengids bekijken om een shortlist te maken van rassen die het beste bij de vereisten van uw huidige hond passen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties