Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Katten aan elkaar voorstellen

Een tweede kat in huis nemen is een enorm leuk moment en het kan fascinerend zijn om te zien hoe twee katten op elkaar reageren wanneer ze voor het eerst kennismaken. Het kan soms best lastig zijn om katten aan elkaar voor te stellen, maar er zijn een aantal stappen die u kunt volgen om de introductie zo soepel mogelijk te laten verlopen.


One cat grooming another cat
Een kat verzorgt de vacht van een andere kat

Houd de katten eerst gescheiden

Houd de katten eerst gescheiden en geef de nieuwe kat de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Zorg ervoor dat de katten elkaar kunnen ruiken en horen voordat ze elkaar kunnen zien. U kunt dit doen door de katten op hetzelfde moment hun eten te geven aan beide zijden van de deur van de ruimte waarin de nieuwe kat zich bevindt en door hun mandjes of dekentjes regelmatig te verwisselen.


Two cat being fed at the same time
Twee katten worden op hetzelfde moment gevoerd

Visueel contact

Als uw katten zich op hun gemak voelen en niet meer blazen en grommen wanneer ze elkaar door de deur heen horen, kunt u ze toestaan elkaar te zien. Hiervoor is bijvoorbeeld een deur met een raam geschikt, of een reismandje.


Two cats meeting for the first time through a glass door
Twee katten zien elkaar voor het eerst door een glazen deur

Als u gebruik maakt van een reismandje, stop dan beide katten in hun eigen reismandje. Vergrendel de deurtjes en zet de mandjes tegenover elkaar. Zo geeft u uw katten de kans om elkaar te zien en kunnen ze zich afwenden wanneer ze dat willen.

Het doel hiervan is om te zien hoe de katten op elkaar reageren. Als de katten niet naar elkaar grommen of blazen is de tijd misschien aangebroken om de katten werkelijk kennis met elkaar te laten maken.


De eerste echte ontmoeting

Het is nu tijd om de katten onder uw toezicht kennis met elkaar te laten maken. Wanneer u een nieuwe kat introduceert is het normaal dat ze naar elkaar zullen blazen, dus laat u hierdoor niet ontmoedigen. Zorg ervoor dat er een vluchtroute is zodat beide katten aan de situatie kunnen ontsnappen wanneer ze te bang of agressief worden.


Two cats meeting for the first time
Twee katten maken kennis met elkaar

Tips voor kittens

Het kennismakingsproces is doorgaans veel makkelijker wanneer een kitten wordt voorgesteld aan een volwassen kat. De volwassen kat zal instinctief weten dat hij te maken heeft met een baby waardoor het minder waarschijnlijk is dat hij agressie zal tonen.


An adult cat lying down with two beautiful little kittens
Een volwassen kat met twee prachtige kleine kittens

Ook zal het makkelijker zijn om kittens uit verschillende nesten kennis met elkaar te laten maken. Ze zullen blij zijn dat ze een speelmaatje hebben als vervanging voor hun broertjes en zusjes.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties