Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een tweede kat uitzoeken

Katten houden enorm veel van hun eigenaren, maar een kattenvriendje is toch meestal hun beste maatje. Een maatje (of partner in crime) voor uw kat zorgt voor meer mentale en fysieke uitdaging, en natuurlijk een warm kussen om op te slapen.


Two cats sleeping together one using the other as a pillow
Twee katten gebruiken elkaar als kussen

Hoe kiest u een tweede kat

U heeft dus besloten om nog een kat te nemen. Dan zijn er een aantal dingen waarover u moet nadenken voordat u daadwerkelijk de stap zet. Denk goed na over het karakter, de leeftijd en het geslacht van zowel uw huidige als nieuwe kat.


Karakter

Begin met het beoordelen van de persoonlijkheid van de kat die u al heeft. Om te voorkomen dat u eindigt met twee ruziënde katten is het belangrijk dat u een kat uitzoekt met ongeveer hetzelfde energielevel als de kat die u al heeft. Als uw kat rustig en schuw is, is onverstandig om een kat uit te zoeken met een onstuimig temperament. Zoek een kat uit die ook een rustig karakter heeft, zodat de ene kat de andere kat niet zal gaan pesten.


Two cats of similar age and temperament getting along
Twee katten van dezelfde leeftijd en een gelijkaardig karakter komen goed met elkaar overeen

Leeftijd

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd. Katten van dezelfde leeftijd komen doorgaans beter met elkaar overeen. Een jongere kat introduceren bij een oudere kat met een lager energielevel kan voor problemen zorgen.

Als u al een kat heeft, dan heeft u zich vast wel eens afgevraagd of u er goed aan doet om een maatje aan te schaffen voor uw oudere kat. Ondanks dat het vaak het beste om een kat van ongeveer dezelfde leeftijd te nemen, zal een oudere kat een jonger speelmaatje vaak ook kunnen waarderen. Het kan zelfs zijn dat de oudere kat zal zorgen voor de jongere kat.


An older cat licking a younger cats face cleaning its coat
Een oudere kat verzorgt de vacht van een jongere kat

Geslacht

Het laatste om rekening mee te houden is het geslacht. Onderlinge gevechten om te bepalen wie de baas is komen vaker voor bij katten van hetzelfde geslacht. Het is daarom het beste om een mannetje en een vrouwtje te nemen.


Two female tabby cats getting along like sisters
Twee vrouwelijke cyperse katten komen overeen als zussen

Als uw beide katten zichzelf zien als de alfakat, dan zullen ze eindeloos met elkaar in gevecht zijn over de toppositie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties