Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

7 Intelligentste kattenrassen

Natuurlijk wordt de intelligentie van katten niet gemeten aan de hand van de snelheid waarmee ze een boek kunnen lezen. Bij katten gaat het erom hoe snel ze kunnen worden getraind, hoe ze omgang met andere dieren en hun vermogen zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hieronder vindt u een overzicht van onze top 7 intelligentste kattenrassen.

Als u meer intelligente kattenrassen wilt ontdekken, maak dan gebruik van onze raskatten gids.


#1 - Abessijn

An adult Abyssinian cat lying down looking out of the window
Een volwassen Abessijn kijkt uit het raam

Abessijnen zijn zeer zelfverzekerde katten en hebben een superieure air over zich. We beschouwen ze als intelligent omdat ze graag met hun eigenaren omgaan en het gelukkigst zijn wanneer ze mentaal worden uitgedaagd.


#2 - Siamees

A Siamese Cat lying down having a deserved rest
Een Siamese kat doet een welverdiend dutje

Siamezen zijn misschien wel de intelligentste katten die er zijn. Deze nieuwsgierige katten halen voortdurend kattenkwaad uit en onderzoeken elke hoek van het huis. Hierdoor kan het ras beter worden getraind dan andere rassen en veel eigenaren laten weten dat hun kat trucjes heeft geleerd.


#3 - Bengaal

A very clever and sociable Bengal Cat
Een zeer slimme en sociale Bengaal

Deze sociale katten zijn dol op interactie met mensen wat een teken van intelligentie kan zijn. Vaak 'praten' ze met ons met een piepende wiauw. Ze vinden het heerlijk om te springen en klimmen en om hun omgeving te ontdekken. Veel Bengaal eigenaren laten weten dat hun kat van water houdt en heeft geleerd om te apporteren.


#4 - Burmees

An intelegent black Burmese cat who loves human interaction
Een intellegente zwarte Burmees die het fijn vindt om met mensen om te gaan

Er wordt van Burmezen vaak gezegd dat ze een hond-achtige persoonlijkheid hebben omdat ze het fijn vinden om met mensen om te gaan en een hoge intelligentie hebben. Ook vinden ze het fijn om met kinderen en honden om te gaan, wat ook gezien kan worden als een teken van intelligentie.A clever and inquisitive Cornish Rex
Een slimme en nieuwsgierige Cornish rex

De Cornish rex is een slim en nieuwsgierig ras dat elke hoek van het huis onderzoekt wanneer hij de kans krijgt. Ze vinden het enorm leuk om spelletjes te spelen en met mensen om te gaan, dus weer erop voorbereid dat u een kat zult hebben die lastigvalt voor uw aandacht.


#6 - Savannah

A highly active and intelligent Savannah Cat
Een zeer actieve en intelligente Savannah

Savannah katten zijn bijzonder intelligent en hebben een wilde kant. Hierdoor zijn ze zeer intelligent en hebben nood aan veel speelsessies en/of wandelingen aan de lijn om ervoor te zorgen dat ze voldoende mentaal worden uitgedaagd.


A Scottish Fold Cat who thrives off attention
Een Schotse vouwoorkat die dol is op aandacht

Schotse vouwoorkatten zijn dol op speeltjes die hen mentaal uitdagen zoals teaser toys of puzzle-speeltjes. Ze vinden het heerlijk om met eigenaren op te trekken en hun aandacht te krijgen. Met dit ras moet gespeeld worden wanneer u thuiskomt na uw werk om verveling tegen te gaan.Reacties

Er zijn nog geen reacties