Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

7 Vriendelijkste kattenrassen

Maakt u zich geen zorgen wanneer uw favoriete kat niet in onze lijst voorkomt. Binnen alle rassen en combinaties zijn er de vriendelijkste en meest aanhankelijke individuen te vinden. Alle katten zijn verschillend, en hoewel rassen hun specifieke eigenschappen hebben, zijn er een aantal rassen die doorgaans vriendelijker zijn. Hier vindt u onze top 7 vriendelijkste kattenrassen.


#1 - Pers

A sociable and friendly Persian cat
Een sociale en vriendelijke Pers

Perzen zijn vriendelijk, sociaal en kunnen erg liefdevol zijn. Ze vinden het heerlijk om bij hun favoriete mens in slaap te vallen en veel Perzen hebben een heel rustig en ontspannen karakter. Deze kat kijkt er zeker naar uit dat u thuiskomt uit uw werk zodat u hem wat aandacht kan geven.


#2 - Exotic - korthaar

A silver spotted Exotic Shorthair Cat sitting in the garden
Een Exotic kat in de tuin

Exotics zijn de perfecte schootkatten. Ze zijn rustig en dol op aandacht. Het zijn niet de meest actieve katten, maar dit wordt gecompenseerd door hun hoge knuffel-factor.


#3 - Abessijn

A friendly Abyssinian cat who loves to interact with people
Een vriendelijke Abessijn die het heerlijk vindt om met mensen om te gaan

Abessijnen vinden het heel fijn om met hun eigenaren om te gaan. Ze zullen snel naar u toekomen om u te begroeten als u thuiskomt na uw werk. Ze zijn niet verlegen naar vreemden, andere katten en andere huisdieren.


#4 - Burmees

A friendly Burmese cat who loves to curl up on the sofa
Een vriendelijke Burmees ligt heerlijk op de bank te slapen

Een Burmees is een heel vriendelijk, misschien wel het vriendelijkste, kattenras. Ze zullen om uw aandacht vragen en vinden niets fijner dan bij hun favorieten mens op de bank in slaap te vallen.


#5 - Maine Coon

A particularly vocal and friendly Maine Coon who loves the attention
Een zeer vocale en vriendelijke Maine Coon die aandacht heerlijk vindt

Maine Coons zijn vriendelijke katten die gelukkig zullen zijn in een huishouden met meerdere katten of honden. Ze zijn zelfverzekerd en liefdevol maar eisen geen aandacht op. Wel zullen ze van uw aandacht genieten en tegen u spreken met een eigen 'miauw'.


#6 - Ragdoll

A young Ragdoll cat with an adorable cuddly nature
Een jonge Ragdoll met een enorm knuffelig karakter

Ragdolls horen zeker in de lijst thuis van vriendelijkste katten. Deze katten staan bekend om hun ontspannen, knuffelige aard. Hierdoor zijn ze een perfecte gezelschaps-kat. Ze krijgen graag aandacht en vinden het heerlijk om bij u op schoot te kruipen.


#7 - Sphynx

A wonderful friendly Sphynx Cat who loves to play
Een mooie, vriendelijke Sphynx die het heerlijk vindt om te spelen

De Sphynx wordt door veel mensen beschouwd als hét vriendelijkste kattenras. Er bestaat geen twijfel dat de Sphynx dol is op aandacht en liefde van mensen en houdt van een goede speelsessie. Misschien zijn ze wel zo aanhankelijk omdat ze, veel meer dan andere rassen, van mensen afhankelijk zijn om warm en schoon te blijven.


Bonus - Asbakkenras

A moggy cat who can be incredibly friendly if you treat it well
Een niet-raskat kan enorm vriendelijk zijn als hij goed wordt behandeld

Niet-raskatten worden soms als onvriendelijk beschouwd, maar niets is minder waar. Wij zijn van mening dat het niet uitmaakt wat voor kat u heeft, zolang u het dier goed behandelt en een hoop aandacht geeft, zal het in ruil net zo liefdevol zijn als kattenrassen die als vriendelijk worden beschouwd.Reacties

Er zijn nog geen reacties