Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

7 Kleinste kattenrassen

Iedereen vindt het leuk om een kleine, schattige kitten te hebben en veel van ons zouden willen dat ze voor altijd klein bleven. En er bestaan inderdaad een aantal kattenrassen die klein blijven, zelfs als ze volwassen zijn. Bekijk deze lijst van onze 7 kleinste kattenrassen (met een levensgrote attitude).


#1 - Singapura

A Singapura Cat with beautiful green eyes lying down
Een Singapura met prachtige groene ogen

De Singapura is het kleinste kattenras dat er bestaat en weegt vaak niet meer dan 2kg. Ze hebben een klein, gespierd frame en zijn bijzonder wendbaar (en halen constant kattenkwaad uit).


#2 - Munchkin

A beautiful white Munchkin Cat with incredibly short legs
Een Munchkin Cat met hele korte pootjes

Munchkins zijn heel klein. Dit wordt veroorzaakt door een genmutatie die ervoor zorgt dat hun pootjes korter zijn dan normaal. Hun lichaam heeft een gemiddelde grootte maar hun schouders begeven zich dichtbij de grond waardoor ze tot een van de kleinste kattenrassen behoren. Munchkins zijn verrassend wendbaar en kunnen zich snel verplaatsen, al zijn ze niet erg goed in springen.


A wonderful young Cornish Rex cat creeping in the bushes
Een mooie Cornish rex sluipt door de bosjes

Cornish rex katten zijn kleine katten die voornamelijk bekend staan vanwege hun bijzondere vacht. Hun vacht bestaat alleen uit wat normaal gezien een ondervacht is. Hierdoor zijn ze ongelooflijk zacht en worden ze beschouwd als een hypoallergeen ras.


#4 - Devon rex

A Devon Rex cat showing off its wonderful pointed ear tips
Een Devon rex met prachtige puntoren

Net als de Cornish rex heeft de Devon rex een vacht die alleen bestaat uit wat voor andere kattenrassen de ondervacht is. Hierdoor voelen ze enorm zacht aan. Een ander kenmerk van de twee rassen is dat ze een klein frame hebben, klein genoeg om in onze lijst met kleinste kattenrassen voor te komen.


An American Curl cat with incredible back curled ears and green eyes
Een American curl met gekrulde orden en groene ogen

American curl katten zijn kleiner dan de meeste katten, maar wat voornamelijk opvalt aan hun uiterlijk zijn hun oren die naar achteren terugkrullen richting hun schedel (anders dan de Schotse vouwoorkat waar de oren naar voren krullen). Ze wegen meestal minder dan 5kg, al kan dit door hun diverse genenpoel per individu verschillen.


#6 - Siamees

A lovely siamese cat with beautiful blue eyes
Een siamees met prachtige blauwe ogen

Siamezen hebben een vrij lang lichaam maar komen in onze lijst voor omdat het een lichtgewicht ras is. Deze katten wegen meestal minder dan 5kg en hebben een zeer lenig en atletisch frame.


#7 - Balinees

A Balinese cat with an incredible black and white long coat
Een Balinees met een mooie zwart-witte lange vacht

De Balinees deelt veel eigenschappen met de Siamees. Dit is niet verrassend wanneer je weet dat de Balinees in essentie een raszuivere langharige Siamees is. Dan zal het u misschien niet verbazen dat de Balinees zelden meer dan 5kg weegt en dezelfde lichaamsbouw heeft als een Siamees (hiervoor moet je door al het haar heen kunnen kijken).


Bonus - De Dwelf

The rather unusual looking dwelf cat
Een bijzondere dwelf kat

De dwelf is geen erkend kattenras, maar is het zeker waard om in deze lijst te worden genoemd. Deze kat heeft een heel bijzonder, bijna alien-achtig, uiterlijk en heeft de unieke eigenschappen van drie verschillende kattenrassen. De korte pootjes van de Muchkin, de gekrulde orden van de American curl en het haarloze lichaam van de Sphynx zijn kenmerken van deze kleine Dwarf/Elf = Dwelf kat.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties