Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

7 meest geschikte kattenrassen voor kinderen

Een kat kan uw kinderen belangrijke sociale vaardigheden leren zoals verantwoordelijkheid, respect en geduld. Katten zijn erg geschikt als eerste huisdier voor gezinnen omdat ze niet veel verzorging nodig hebben en het makkelijk is om voor ze te zorgen. Net als met honden, zijn er bepaalde kattenrassen die beter geschikt zijn voor een druk gezinsleven. In dit hoofdstuk zullen we de kind-vriendelijkste rassen bespreken. Al zijn de hieronder beschreven rassen geschikt voor energieke kinderen, is het altijd van belang dat u uw kinderen leert een dier te respecteren en altijd voorzichtig te behandelen. Zo zorgt u ervoor dat zowel uw kat als uw kinderen het meeste halen uit de relatie.

Dus, welke kattenrassen zijn het meest geschikt voor kinderen?


#1 - Abessijn

A little girl holding her beautiful Abyssinian cat
Een meisje houdt haar prachtige Abessijn vast

Abessijnse katten zijn trouw, aanhankelijk en bovenal speels. Ze zijn bijzonder actief, nieuwsgierig en zijn fantastische maatjes voor uw kinderen. Dit ras weet zichzelf uitstekend te vermaken en houdt van klimmen. Ze zullen u eindeloos vermaken met hun atletische stunts. Abessijnen zijn intelligent en met clicker-training kunt u ze misschien zelfs wel een aantal trucjes leren!


#2 - Burmees

A Burmese Cat sitting on a fence
Een Burmees kijkt uit over de tuin vanaf een schutting

Burmezen zijn bijzonder kind-vriendelijke katten. Ze staan bekend om hun speelse en aanhankelijke karakter, en u en uw gezin zullen constant vermaakt worden door hun streken. Ook staan Burmezen erom bekend dat ze kunnen apporteren, waardoor ze wat op een hond kunnen lijken. Een druk huishouden vinden ze geen probleem. Sterker nog, ze zullen genieten van een bewogen omgeving met veel liefde en aandacht van uw kinderen.


#3 - Maine Coon

A child friendly Maine Coon cat
Een kind-vriendelijke Maine Coon

De Maine Coon is een vriendelijke en bijzonder aanhankelijk kat die zich goed kan aanpassen aan een druk gezinsleven. Ze hebben een lief karakter en kunnen erg speels zijn waardoor het een geschikte kat zijn voor verschillende soorten huishoudens.


#4 - Manx

A child friendly tabby manx cat
Een kind-vriendelijke cyperse Manx

Het opvallendste kenmerk van een Manx is dat dit ras geen staart heeft. En dit is een van de redenen dat ze heel geschikt zijn voor kinderen - want geen staart betekent dat kinderen niet in de verleiding kunnen komen om eraan te trekken! Manx katten zijn een goed gezelschap en willen ook wel eens apporteren. Ook Manx katten houden van hoogtes, dus sta er niet gek van te kijken wanneer uw Manx u bespiedt terwijl hij op de deur zit!


#5 - Ragdoll

A grey and white Ragdoll Cat thats good with children
Een grijs-witte ragdoll, een geschikt ras voor kinderen

Dit ras heeft zijn naam te danken aan de eigenschap volledig slap te worden wanneer het wordt opgetild, net als een lappenpop ('ragdoll'). Het zijn uitzonderlijk relaxte, lieve katten die vanwege hun rustige karakter erg geschikt zijn voor kinderen.


#6 - Siamees

A child friendly Siamese Cat
Een kind-vriendelijke Siamees

Deze katten zijn zeer speels, hebben een lief karakter en zijn sociaal. Ze zullen uw kinderen eindeloos vermaken, en ze vinden het heerlijk om te spelen en kattenkwaad uit te halen terwijl ze hun omgeving herkennen.


#7 - Pers

A three coloured Persian kitten that loves playing with children
Een driekleurige Pers, een geschikt ras voor kinderen

Deze katten zijn bijzonder populair, niet alleen vanwege hun enorm schattige uiterlijk, maar ook vanwege hun zeer rustige maar speelse karakter. Ze hebben het gezelschap van mensen nodig en staan erom bekend veel geduld te hebben met drukke kinderen.Reacties

Hayam, 15 maart 2019

Is een munchkin ook geschikt?Of is dat juist lastig met kinderen?