Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Verschillende vachttypen bij katten

Denk aan de Sphynx, de Brits korthaar en de Maine Coon. Deze kattenrassen hebben allemaal fantastische persoonlijkheden maar onderscheiden zich van elkaar door hun iconische vacht - haarloos, lang en kort. Elk vachttype komt voor in verschillende patronen en kleuren en u kunt kiezen uit vele verschillende combinaties.


Longhaired siberian cat
Een langharige Siberische kat

Haarloze katten

Zoals de naam doet vermoeden heeft de haarloze kat vrijwel geen vacht. Toch hebben deze katten een suede-achtige vacht bestaande uit heel fijn haar. Door het gebrek aan haar dat de vetten die de huid aanmaakt kan absorberen, moeten haarloze katten regelmatig in bad. Ook zijn ze gevoelig voor kou en kunnen ze verbranden in de zon. Houd ze daarom in de gaten wanneer het koud is of juist erg zonnig.


A hairless sphynx cat
Een haarloze sphynx

Haarloze kattenrassen zijn onder andere de Sphynx, de bambino, en de Peterbald.


Kortharige katten

De vacht van een kortharige kat is niet langer dan 4cm. De vacht van deze katten vraagt weinig extra verzorging.


A short haired tabby lying happily in a tree
Een kortharige cyperse kat in de boom

Er zijn een hoop kortharige rassen zoals de Brits korthaar, de burmees, de Manx, de Bengaal en de Savannah, om maar een aantal te noemen.


Langharige katten

De vacht van een langharige kat kan wel 13cm lang worden en vraagt extra verzorging. De vacht van een langharige kat heeft zeker meer aandacht nodig wanneer een kat ouder wordt, omdat het voor het dier dan lastig kan worden om zijn eigen vacht goed te verzorgen. Ook verharen langharige katten vaak veel meer dan kortharige katten, dus wees erop voorbereid dat u overal in uw huis haar zult vinden.


A Maine Coon cat with a wonderful long coat
Een Maine Coon met een prachtige, lange vacht

Voorbeelden van langharige kattenrassen zijn de Noorse boskat, Maine Coon, ragdoll en de Pers.Reacties:

Er zijn nog geen reacties