Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De beste manier om een kat op te tillen

We houden er allemaal van om onze kat op te tillen en te knuffelen. Veel katten zijn dol op deze aandacht, maar zorg er wel voor dat u uw huisdier op een veilige en voor hem aangename manier oppakt. Voordat u uw kat oppakt is het van belang dat uw kat weet dat u eraan komt. Praat tegen hem en aai hem. Als u ziet dat uw kat zich bij u op zijn gemak voelt kunt u proberen uw kat op te pakken.


A_cat_being_craddled_by_its_owner
Een tabby ocicat

Ondersteuning

Ondersteun het lichaam van uw kat achter zijn voorpoten en onder zijn achterpoten. Houd de kat tegen u aan, aai hem continu en spreek hem geruststellend toe.


Wat u niet moet doen

  • Grijp nooit naar een kat. Dit kan ervoor zorgen dat het dier bang wordt en in de toekomst niet meer wil worden opgepakt.

  • Verras een kat nooit. Sommige katten zullen schrikken wanneer ze onverwachts worden opgepakt.

  • Til een kat nooit tegen zijn zin op. Dit kan een kat bang en boos maken waardoor uw huisdier in de toekomst niet meer wil worden opgepakt.

  • Pak een volwassen kat niet op bij zijn nekvel. Wanneer een kitten ouder dan 6 maanden is kan hun nekvel hun gewicht niet meer goed dragen. Door een volwassen kat bij zijn nekvel op te pakken kunt u hem verwonden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties