Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom het goed is om met een kat te spelen

Spelen met een kat is erg leuk, maar het is ook goed voor een kat, omdat het:


Overgewicht tegengaat - Door flink met uw kat te spelen houdt u hem fit en voorkomt u dat zijn gewicht toeneemt. Katten met overgewicht kunnen last krijgen van allerlei gezondheidsproblemen, zoals diabetes.


Uw meubilair spaart - Katten die gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld een krabpaal zullen minder uw meubilair aanvallen. Door ze flink te laten klimmen worden ze bovendien moe waardoor ze minder de behoefte voelen om hun klauwen uit te strekken.


Stress vermindert - Katten dit moe worden gemaakt door een goede speelsessie zullen geneigd zijn rustig te gaan slapen. Op deze manier kan stress worden tegengegaan en voorkomt u dat uw kat onrustig door het huis struint.


Goed is voor de band tussen u en uw kat - Katten vinden het heerlijk wanneer u met ze speelt en ze genieten van de aandacht. Door met uw kat te spelen maakt u hem duidelijk dat u van hem houdt en zij zullen u laten merken dat ze u er dankbaar voor zijn.

Woman playing with her cat on the Switch Cat Scratcher

Zelfvertrouwen kan vergroten - Een verlegen kan kan uit zijn schulp worden gelokt door speelsessies. Begin rustig en misschien ontwikkelt uw kat zich tot een extrovert dier dat continu wil spelen.


Ervoor kan zorgen dat katten beter met elkaar overweg kunnen - Als twee katten in hetzelfde huishouden zich agressief tegen elkaar opstellen, kunnen speelsessies de gemoederen helpen bedaren. Door te spelen zorgt u ervoor dat de dieren minder op elkaar zijn gefocust maar wel leren bij elkaar in de buurt te zijn.Klantenfoto's

Reacties

Er zijn nog geen reacties