Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe knip ik de nagels van mijn kat?

Tijd om op te treden als de persoonlijke schoonheidsspecialist van uw kat en hem te verwennen met een pedicure. Als uw kat erg actief is en veel tijd buiten doorbrengt, zal het misschien niet nodig zijn om zijn nagels te knippen. Hun nagels zullen slijten door in bomen te klimmen en op oneffen ondergronden te lopen.


A beautiful Scottish Straight having its nails clipped
De nagels van een scottish straight worden geknipt

Het beste moment om uw kat eraan te laten wennen dat zijn nagels worden geknipt, is wanneer hij nog een kitten is. Een kitten zal zich minder snel verzetten wanneer zijn nagels worden geknipt.

Voordat u met een nagelklipper aan de slag gaat moet uw kat er eerst aan gewend zijn dat zijn pootjes worden aangeraakt. De kans op succes is het grootst wanneer u veel geduld heeft. U wilt voorkomen dat uw kat zich gaat verzetten waardoor het in de toekomst alleen maar lastiger wordt.


Hieronder staan een aantal stappen beschreven die u kunt volgen om de kans te vergroten dat uw kat zijn nagels door u laat knippen.

  1. Begin alleen met het knippen van nagels wanneer uw kat zich op zijn gemak voelt en u wat kattensnoepjes bij de hand heeft.

  2. Gebruik kattensnoepjes gedurende het hele proces om de verdraagzaamheid van uw kat te belonen.

  3. Begin door de poten van uw kat te aaien en zijn voetjes door uw vingers te laten gaan.

  4. Raak daarna alle kussentjes op de poten van uw kat aan.

  5. Voel aan de gewrichten in de tenen van uw kat die de klauw reflectie aansturen.

  6. Voer lichte druk uit op de gewrichten zodat de klauwen tevoorschijn komen.

  7. Door gebruik te maken van een nagelklippen voor katten kunt u het puntje van de klauw verwijderen. Knip slechts een paar nagels per keer om te voorkomen dat uw kat er genoeg van krijgt en de vooruitgang teniet wordt gedaan.

A cat having its claws trimmed with some clippers
De nagels van een kat worden geknipt door een dierenarts

Belangrijke tip

Wees heel voorzichtig om te voorkomen dat u in het leven van de klauw knipt. Dit is doorgaans het roze gedeelte in de klauw. Wanneer u hierin knip bezeert u uw kat ernstig.


A close up of someone clipping a cats claws using clippers
Een close-up van een kattennagel die wordt geknipt met een speciale nagelklipper

Bij sommige katten duurt het een aantal dagen, weken, maanden of zelfs jaren voordat ze u toelaten hun nagels te knippen. En er zijn zelfs katten die het nooit zullen tolereren. Wanneer u ziet dat de nagels van uw kat te lang worden maar u ze niet zelf kunt knippen, laat het dan door een dierenarts doen.Reacties

Er zijn nog geen reacties