Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Halsbanden en microchips voor katten

Wel of geen raskat, binnen- of buitenkat, er is geen verschil wanneer het gaat om het identificeren van uw kat. Mocht uw kat zoek raken, dan is de kans veel groter dat u uw huisdier terugvindt wanneer hij gechipt is of een halsbandje draagt. Op internet zijn er talloze verhalen te vinden van mensen die na jaren weer met hun kat werden herenigd. Een kat genaamd Charles maakte bijvoorbeeld een reis van meer dan 2000km van New Mexico tot Washington in 8 maanden tijd. Charles had een microchip en zijn eigenaar kon niet geloven hoe ver hij had gereisd.


A beautiful adult tabby cat being held by its owner
Een prachtige cyperse kat wordt geknuffeld door zijn eigenaar

Halsband en tag

Wanneer u kiest voor een halsband is het belangrijkste dat deze is voorzien van een veiligheidssluiting. Hierdoor zal de halsband loskomen wanneer deze ergens achter blijft haken. Omlet heeft een uitgebreid aanbod kattenhalsbanden met veiligheidssluitingen.

Zet op de tag van de halsband uw contactgegevens en eventueel gezondheidsproblemen van uw kat. Ook kunt u de naam van uw kat toevoegen.


A portrait of an adult tabby cat wearing a collar and tag
Een volwassen cyperse kat met een halsbandje en een tag

Microchip

Microchips zijn een heel handige manier om katten te kunnen identificeren. Mocht uw kat ooit vermist raken, dan kunnen asielen en zelfs de politie uw kat scannen om te zien of het dier gechipt is. Indien dat het geval is kunnen uw adres en contactgegevens worden opgezocht in de databank.


A cat being scanned for a microchip
Een kat wordt gescand om te kijken of hij een microchip heeft

Elke kat zou een microchip moeten krijgen. Dit kost niet veel geld en kan nooit losraken.Reacties:

Er zijn nog geen reacties