Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat te doen wanneer uw kat wordt vermist

Het is normaal dat sommige katten op avontuur uitgaan, zelfs voor een dag of twee. Maar wanneer uw kat langer wegblijft dan normaal, dan is er misschien wel reden tot zorgen.

U kent uw kat beter dan wie dan ook. Als uw kat normaal gezien 24/7 bij u in de buurt is en plotseling een aantal uren verdwijnt, dan kunt u het idee hebben dat hij vermist is.


A white and ginger cat sitting on a gravel path
Een wit-rode kat zit buiten op het voetpad

Wat als eerste te doen

  • Roep 30 - 60 minuten de naam van uw kat in het gebied waar hij voor het laatste is gezien.
  • Neem contact op met de plaatselijk dierenarts en dierenasielen om te vragen of iemand uw kat misschien binnen heeft gebracht.
  • Indien uw kat een microchip heeft is het verstandig uw kat als vermist op te geven bij de microchip-database waarbij uw kat is geregistreerd.
  • Als uw kat plotseling weer komt opdagen, vergeet dat niet de microchip-database, dierenarts en asielen die u heeft gebeld hiervan op de hoogte te brengen. Als deze stappen niet tot succes hebben geleid, lees dan verder.

En daarna

  • Neem contact op met de maatschappij waarbij u uw kat heeft verzekerd. Sommige polissen dekken (een deel van) de kosten voor het maken van posters en/of flyers.
  • Of de verzekering voor uw huisdier de kosten nu wel of niet dekt, het is altijd een goed idee om posters en flyers te maken wanneer uw kat wordt vermist. Zorg voor een duidelijke foto en uw contactgegevens. NB: wanneer u door iemand wordt gebeld dat uw kat is gesignaleerd, ga hier dan altijd samen met iemand naar toe, nooit alleen!
  • Hang de posters in de buurt op en stop flyers in brievenbussen. Vraag buren of ze uw kat misschien hebben gezien. Wees er zeker van dat het is toegestaan om posters op te hangen (en vergeet deze niet te verwijderen wanneer u uw kat weer heeft gevonden).
  • Overweeg om een advertentie in de plaatselijke krant te zetten.
  • Kijk op internet of er sites zijn waar u uw kat als vermist kan opgeven, of waar gevonden katten worden gemeld.
  • Alles wat u nu nog kunt doen is wachten en blijven zoeken naar uw kat op plaatsen waar hij voor het laatst is gezien. Sommige mensen vinden hun vermiste kat zelfs na 2-3 maanden nog terug, dus geef niet op! U kunt bijvoorbeeld om de 2 weken de posters vernieuwen met de tekst "Nog steeds vermist" om mensen in de buurt aan te moedigen uit te blijven kijken naar uw kat.


Reacties

Er zijn nog geen reacties