Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kunt u een teek bij een kat verwijderen?

Teken zijn makkelijk te verwijderen, u moet alleen weten hoe u dit moet doen.

U heeft dus een teek bij uw kat gevonden en u wilt deze verwijderen. Teken lijken een beetje op een moedervlek en vestigen zich vaak op de oren of elders op de kop van een kat. Ze wachten in het gras of in struiken totdat ze een warmbloedig dier detecteren.


A beautiful tabby kitten scratching its fur
Een mooie cyperse kat krabt zich

Teken kunnen ziektes verspreiden en u of uw huisdieren infecties geven. Het is daarom verstandig om een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Gelukkig is het verwijderen van een teek niet moeilijk en heeft u er de hulp van een dierenarts niet bij nodig. Hieronder vindt u de stappenplan voor het verwijderen van een teek bij uw kat:

  1. Stip de teek aan met een wattenstaafje met bleekmiddel of een vloeistof met een hoog alcoholpercentage (bijvoorbeeld vodka). Wees heel voorzichtig en zorg ervoor dat de vloeistof niet op de huid van uw kat komt. Door de bleek of alcohol verzwakt de greep van de teek op de huid van uw kat zodat hij makkelijker kan worden verwijderd.

  2. Grijp met een tekentang de teek zo dicht mogelijk op de huid van uw kat. De kop van de teek bevindt zich meestal in de huid van uw kat en u wilt niet dat deze afbreekt wanneer u de teek verwijdert.

  3. Trek voorzichtig de teek uit de huid, wees voorzichtige zodat u de hele teek in een keer verwijdert.

  4. Knijp de teek kapot in een dik stuk keukenpapier en gooi het in de prullenbak. Was uw handen grondig.

  5. Houd de plek waar de teek heeft gezeten een aantal dagen goed in de gaten om te zien of er geen infectie optreedt.

A close up of a tick feeding on a cat
Een close-up van een teek op een kat

Belangrijke tip

Als u het idee heeft dat u niet de gehele teek heeft verwijderd, of wanneer er mogelijk sprake is van een infectie na het verwijderen van de teek, laat uw kat dan zo snel mogelijk onderzoeken door een dierenarts. Een antibioticakuur is misschien noodzakelijk.



Reacties:

Er zijn nog geen reacties