Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Voor- en nadelen van een puppy

Laten we eerlijk zijn... puppy's zijn enorm schattig en het is heel begrijpelijk dat u uw eigen knuffel-pup wilt hebben. Ze passen zich sneller aan en zijn veel makkelijker te trainen dan volwassen honden, maar het verzorgen van een pup kost ook veel tijd en geduld. Ze moeten volledig deel uitmaken van het gezin zodat ze op hun gemak zijn en zich snel thuisvoelen.


A Bernese Mountain Dog lying down with her puppies
Een berner sennenhond met haar puppy's

Kan ik een puppy nemen als ik kinderen heb? Als u kinderen heeft dan is een pup ideaal. Wel is het belangrijk dat u van jongs af aan ongewenst gedrag corrigeert. Klik hier om meer te weten te komen over honden en kinderen.


Kan ik een puppy nemen als ik de hele dag werk? Als u de hele dag werkt is het waarschijnlijk geen goed idee om een puppy te nemen. Ze hebben gedurende de eerste acht maanden van hun leven veel zorg en aandacht nodig. Als uw pup ouder wordt vraagt zijn verzorging minder tijd, al heeft hij natuurlijk nog steeds genoeg beweging en zorg nodig. Klik hier en scroll omlaag voor meer informatie over dit onderwerp.


Kan ik een puppy nemen als ik al een volwassen hond heb? Het kan een goed idee zijn om een puppy te nemen om de hond die u al heeft een maatje te geven. Er zijn echter een aantal dingen die u in overweging moet nemen. Een pup kan boordevol energie zitten en dit kan een oudere hond op zijn zenuwen werken. Zorg er daarom voor dat uw puppy zijn energie kwijt kan voordat u hem bij uw oudere hond laat. Als u dit doet zal uw oudere hond langzaam maar zeker de pup in de roedel accepteren en misschien zelfs een ouderlijke rol op zich nemen. Laat een pup ook nooit alleen. Als er een moment is dat u niet in staat bent om op uw puppy te letten, vermoei hem dan en laat hem vervolgens uitrusten in zijn bench. U vindt hierover meer informatie in ons hoofdstuk over benchtraining voor puppy's.


Kan ik een puppy nemen als ik zwanger ben? Of het een goed idee is om een puppy te nemen wanneer u zwanger bent hangt ervan af of u voldoende tijd heeft. Een puppy brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Misschien heeft u hier tijdens uw zwangerschap tijd voor maar als de baby eenmaal is geboren kan dit veranderen. Ook kan een puppy gevaarlijk zijn rond baby's omdat ze onbedoeld uw kind met hun scherpe tandjes kunnen bezeren. Ook kan het gebeuren dat uw puppy, die voor de geboorte van de baby alle aandacht kreeg, jaloers wordt.


Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties