Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een nieuwe pup thuisbrengen

Er is niets spannender dan het ophalen van een nieuwe pup. We kunnen vaak niet wachten totdat we de nieuwe pup kunnen laten kennismaken met zijn of haar nieuwe huisje en familie, en laten we eerlijk zijn… Aaaaah puppies! Maar in al die vreugde kan het makkelijk zijn over het hoofd te zien hoe uitdagend deze periode tegelijkertijd kan zijn.

De beste tijd om een puppy mee naar huis te nemen is wanneer de pup tenminste 7 weken oud is. Het is niet gezond voor een puppy om eerder van zijn moeder te worden gescheiden, zorg er dus voor dat u altijd zeker bent hoe oud ze is.


Een beagle pup zal waarschijnlijk veel blaffen als hem nooit wordt aangeleerd stil te zijn
Een beagle pup zal waarschijnlijk veel blaffen als hem nooit wordt aangeleerd stil te zijn

Uw nieuwe puppy ophalen

Bij het ophalen van uw nieuwe puppy kunt u verwachten een paar dingen mee te krijgen:
  • De dieetwensen van de pup - U kunt advies verwachten van uw fokker omtrent wat u haar moet voeden, wanneer u haar moeten voeden en hoe vaak.

  • Een stuk beddengoed, dat door de moeder, broers en zussen van de puppy is gebruikt - dit zal haar een troostrijke geur bieden die haar zal helpen in haar nieuwe thuis te vestigen

  • Een bewijs van eerste registratie - Als de pup een rashond is, krijgt u een bewijs van eerste registratie ondertekend door de fokker.

  • Een ondertekend ontvangstbewijs - Als bewijs van betaling.

Uw huis vooraf voorbereiden

Voordat u uw nieuwe puppy thuis brengt, is het belangrijk uzelf voor te bereiden op onvermijdelijke ongelukjes, in plaats van te proberen ze op te lossen wanneer ze zich voordoen. Als u wilt dat uw puppy zich snel thuis voelt zult u een paar dingen klaar moeten hebben voordat u haar ophaalt.
Een jonge beagle puppy speelt met een bal
Een jonge beagle puppy speelt met een bal

Kies een naam

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het eerste wat u zult moeten doen wanneer u een hond naar huis mee neemt is een naam te kiezen. Houd deze naam vol en gebruik hem bij elke kans die u krijgt, zodat uw nieuwe hond zichzelf met dit geluid gaat associëren. En zorg ervoor dat het een naam is waar u zich voor zult schamen op openbare plaatsen.

Vind een comfortabele plek voor uw hond

Het volgende wat u moet doen is te bepalen waar u uw puppy gaat houden. Honden hebben het liefst een warme, comfortabele, kalme en veilige plek om in te rusten, en binnen uw huis kan een hondenbench al deze elementen bieden. Het kan door het huis heen worden verplaatst zodat de hond niet alleen gelaten wordt, en het kan ook een effectief middel zijn voor training. Wij bieden zowel hondenbenches voor in huis als meer draagbare opties, die u kunt gebruiken om uw trouwe viervoeter mee naar uw werk te nemen (mits uw werk hondvriendelijk is natuurlijk!). Binnenshuis zal uw hond genieten van een heerlijk zacht bed (dit kan in hun bench geplaatst worden), en ze zullen te allen tijde toegang moeten hebben tot een drinkbak met vers, schoon water.
De Fido studio past stijlvol in uw huis
De Fido Studio past stijlvol in uw huis

Als u meer wilt weten over uw benchtraining voor uw hond, volgt u deze link.


Overvloed met liefde

Integreer uw nieuwe hond zoveel mogelijk in de hele familie, terwijl u haar ook de tijd geeft om de nieuwe omgeving te verkennen en rustig vertrouwd te raken met alle verschillende geuren van een nieuwe woning. Hoe meer genegenheid de puppy ontvangt des te sneller zij zich thuis zal voelen. Maar zorg ervoor dat het hele gezin hierbij betrokken is zodat ze niet te gehecht raakt aan maar één eigenaar (Ja, dat betekent dat iedereen zal moeten delen!). Maak uw nieuwe hond comfortabel bij aankomst door hem een klein bakje voer en water te bieden.

Een routine instellen

Honden zijn dieren die zekerheid vinden in routine, dus de volgende stap die u zult moeten nemen is om te bepalen op welk tijdstip u haar gaat voeden. Wanneer u een routine heeft ingesteld is het belangrijk om er goed aan vast te houden.

Mist uw puppy haar vorige familie?

Uw nieuwe hond zal haar vorige familie missen, en wanneer ze ‘s nachts alleen gelaten wordt kan ze overstuur raken. Het is niet erg als uw puppy de eerste paar nachten in uw slaapkamer slaapt, maar zodra ze zich begint te vestigen is het belangrijk haar aan te moedigen om alleen te slapen. Stel uw hond gerust door zachtjes tegen haar te praten. Als u al een andere hond heeft is het een goed idee om ze de eerste paar nachten uit elkaar te houden om te voorkomen dat ze gaan vechten terwijl u slaapt. Door een waterkruik gevuld met warm water in het bed te plaatsen kunt u uw hond helpen ontspannen door de warmte van hun moeder te simuleren, maar vul de kruik alleen met warm water anders loopt u het risico op brandwonden op uw hond.
Een schattige kleine zwarte labrador
Een schattige kleine zwarte labrador

Een hond adopteren

Als u een hond adopteert uit het asiel is het belangrijk te onthouden dat dat zij heel goed een erg stressvolle periode achter de rug kunnen hebben. Geadopteerd worden door een nieuwe familie of eigenaar kan erg veel zijn voor een hond om te verwerken, dus probeer een zo geruststellend en ontspannen omgeving mogelijk te bieden. Als u kinderen heeft is het essentieel dat u ze kennis laat maken met de hond voordat u deze mee naar huis neemt. Op deze manier kunt u een idee krijgen of de hond kindvriendelijk is. Zodra u uw nieuwe adoptiehond thuis heeft gebracht, is het een goed idee haar haar nieuwe thuis te laten verkennen en haar mee te nemen voor korte wandelingetjes buiten zodat ze vertrouwd kan raken met de geuren om uw huis heen. Onthoud: de sleutel tot het thuis laten voelen van een geadopteerde hond is tijd.


Maak een afspraak voor een controle bij de dierenarts

Laat uw dierenarts van tevoren weten dat u een nieuwe hond gaat nemen en maak een afspraak voor een gezondheidsevaluatie zodra u uw nieuwe hond of puppy in huis heeft. Deze trip naar de dierenarts is de perfecte gelegenheid om uw hond te laten wennen aan het reizen in de auto.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties