Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De 7 beste hypoallergene hondenrassen

Hoewel er geen rassen bestaan die 100% hypoallergeen zijn, zijn er wel honden die veel minder verharen en huidschilvers verliezen dan andere hondenrassen. Deze rassen veroorzaken zelden een allergische reactie en kunnen daarom een goede optie zijn voor mensen die normaal gezien last hebben van een allergie rond huisdieren. We adviseren eerst tijd met een bepaald hondenras door te brengen als u overweegt dit ras aan te schaffen, voordat u de verplichting aangaat. Zo kunt u nagaan of dit ras geschikt is voor u en uw gezin.


A wonderful black coated Poodle perfect for those with allergies
Een prachtige zwarte poedel, heel geschikt voor mensen met allergieën

Poedels zijn bijzonder intelligente honden en verliezen geen haar. Ze zijn daarom heel geschikt voor mensen met allergieën. Wel heeft hun vacht vrij veel verzorging nodig. Veel mensen adviseren daarom de vacht door een professionele hondentrimmer te laten verzorgen, maar u kunt het ook goed zelf doen als u er voldoende tijd aan besteedt.


A healthy young Basenji with a beautiful hypoallergenic coat
Een gezonde jonge basenji met een prachtige en hypoallergene vacht

De basenji is een kortharig hondenras dat geen haren verliest. Ook verliezen ze weinig huidschilfers waardoor ze geliefd zijn bij mensen met allergieën. Het enige nadeel aan dit ras is dat ze vrij lastig zijn om te trainen. Basenjis zijn zeer actieve en lieve huisdieren.


A lovely little hypoallergenic Scottish Terrier with a gorgeous dark coat
Een lieve kleine hypoallergene Yorkshire terriër met een prachtige donkere vacht

De Yorkshire terriër verliest geen haren en heeft weinig huidschilfers waardoor ze perfect zijn voor mensen met allergieën. Ze vinden het heerlijk om door het huis te rennen, te spelen en om op de bank in slaap te vallen. Hun vacht heeft regelmatig verzorging nodig om te voorkomen dat deze vervilt. Zorg er dus voor dat altijd wanneer uw Yorkshire terriër bij u op schoot springt u een kam bij de hand heeft om zijn pootjes te borstelen.


A hypoallergenic Shih Tzu with an incredible long white coat and short legs
Een hypoallergene shih tzu met een prachtig lange vacht en korte pootjes

De shih tzu is een hondenras dat slechts weinig haar verliest, al ziet hun lange haar er misschien uit alsof u het overal in huis tegen zult komen. Het zijn lieve en aanhankelijke honden. Maar wees gewaarschuwd, hun vacht heeft een hoop verzorging nodig. Om hun vacht in tip top conditie te houden moet u bereid zijn om klitten te ontrafelen. Maar laten we eerlijk zijn, shi tzus zijn enorm schattig.


A beautiful little Miniature Schnauzer puppy with a hypoallergenic coat
Een prachtige dwergschnauzer met een hypoallergene vacht

Dwergschnauzer zijn loyaal en vriendelijk en verliezen aanzienlijk minder haar dan de gemiddelde hond. Het zijn geweldige, hypoallergene huisdieren die er alles aan willen doen om liefde te ontvangen van hun eigenaar. Dwergschnauzer verliezen u nooit uit het oog en volgen u overal waar u naar toe gaat.


A Bichon Frise with a tightly curled hypoallergenic coat
Een bichon frisé met een hypoallergene vacht met dichte krul

De Bichon frisé heeft een prachtig zachte, gekrulde vacht die alle stof en huidschilfers opvangt waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor mensen met allergieën. Omdat ze geen haren verliezen zijn ze een bijzonder populair ras. Bichon frisé’s zijn met hun opgewekte en rustige karakter zeer goede gezinshonden.De samojeed is de perfecte hond voor mensen met allergieën. Het komt (na alle bovengenoemde rassen) misschien als een schok, maar deze hond verliest wel haar. Het aantal huidschilfers is net als de geur die deze hond verspreidt echter gering. Het zijn vriendelijke en zachtaardige honden met een relaxte houding. Het zijn allemansvrienden die goed met kinderen kunnen omgaan.Reacties

Henk, 27 oktober 2018

Jammer dat in deze lijst de Kerry Blue Terriër niet is opgenomen. Deze hond verhaart niet en heeft geen lijflucht. Dit onbekende ras is wat allergieën betreft vergelijkbaar met de poedel.