Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Havana

Havana Geschiedenis

De Havana werd aan het einde van de negentiende eeuw ontwikkeld in de Betuwe, Nederland. Het ras is het resultaat van een nest met twee niet-raskonijnen. Sommige jongen uit het nest hadden een diepe bruine kleur die op dat moment erg ongebruikelijk was. Deze konijnen werden gekruist met het Ruskonijn. Het nageslacht dat hieruit voortkwam werd weer gekruist met de originele bruine beer.

De Havana heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn vacht. Het werd vernoemd naar de hoofdstad van Cuba, omdat de bruine kleur dezelfde kleur is als Cubaanse sigaren.

Dit ras werd in 1907 geëxporteerd naar Duitsland, en een jaar later naar het VK. In 1916 werd het ras in Amerika geïntroduceerd. Dit ras was populair in de bonthandel vanwege zijn unieke kleur.

Havana konijnen hebben een gedrongen bouw en wegen tussen de 2.5 en 4kg.

Havana Gedrag

Havana's zijn geschikt om als huisdier te houden/ Ze zijn vriendelijk, levendig en alert zonder nerveus te zijn. Sommige konijnen uit bepaalde bloedlijnen kunnen wat lastiger zijn, dus doe voordat u dit ras koopt onderzoek naar de afkomst van het dier.

Havana Variëteiten

Chocolade, blauw, zwart, en gebroken.

Havana Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Havana afbeeldingen

Havana te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Havana te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Havana

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.