Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Pool

Pool Geschiedenis

De precieze herkomst van het Poolse konijn is niet bekend, hoewel wordt aangenomen dat het in Engeland is ontstaan. Wel staat vast dat het ras in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst werd tentoongesteld in 1884.

De Pool is een klein konijnenras dat voornamelijk als huisdier wordt gehouden. Dit konijn heeft korte oortjes die zelden uiteen staan. De pool wordt vaak verward met het Nederlandse dwergkonijn, maar de pool is iets groter een heeft een rondere kop. In de VS wordt de pool vaak als showkonijn gehouden en als huisdier. Hun gewicht moet tussen de 1.1 en 1.6 kg liggen.

Pool Gedrag

Deze kleine konijnen zijn heel geschikt om als huisdier te worden gehouden omdat ze door hun kleine formaat niet zo veel ruimte nodig hebben.

Over het algemeen zijn Poolse konijnen rustig en vriendelijk. Het zijn intelligente konijnen die zindelijk kunnen worden gemaakt. Rammelaars zijn over het algemeen rustiger, maar zijn vaak vriendelijker als ze zijn gesteriliseerd.

Pool Variëteiten

In het Verenigd Koninkrijk erkent de National Polish Rabbit Club (NPRC) alle kleurvariëteiten, zolang het bij een ander konijnenras in de rasstandaard wordt geaccepteerd. De American Rabbit Breeders’ Association erkent de witte konijnen met rode of blauwe ogen, witte albino konijnen en de kleuren chocolade, blauw en gebroken.

Pool Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Pool afbeeldingen

Pool te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Pool te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Pool

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.