Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Thüringer

Thüringer Geschiedenis


Thϋringers (oorspronkelijk Thüringer Chamois) werden tegen het einde van de negentiende eeuw tot stand gebracht in het Thϋringer Wald in Oost-Duitsland tegen de Tsjechische grens. David Gärtner kruiste hiervoor de groot Lotharinger met het Ruskonijn en de zilver. Destijds kreeg het maar weinig aandacht en werd het niet erkend. Door alleen de konijnen met de kleur amber te selecteren zette Gärtner het fokprogramma voort en bracht een konijn tot stand met een ongebruikelijke amber kleur. Hij hernoemde het het ras ‘Chamois’ waarna de interesse in het ras toenam.

Het ras werd in 1907 in Duitsland erkend en in 1912 in Nederland. Door het te kruisen met de Vlaamse reus ontstond het konijn dat we nu als de Thüringer kennen.

Thüringer Gedrag


Thϋringers staan bekend als vreedzame konijnen. Het zijn goede huisdieren die doorgaans graag aandacht krijgen van hun eigenaren zolang dit in een rustige omgeving gebeurt.

Thüringer Variëteiten


Er zijn geen kleurvariaties van de Thϋringer.

Thüringer Status


Zeldzaam

Thüringer afbeeldingen

Thüringer te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Thüringer te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thüringer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.