Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Angorakonijn

An anGora konijn's prachtige zachte oren Een mooi grijs en wit anGora konijn Een lief klein bruin en wit konijntje vanGo De ongelooflijk zachte vacht van eenGora konijn Het prachtige gezichtje van een jong en eenGokonijn Een close up van de mooie pluizige oren van eenGora konijn Een close up van eenGora konijn prachtige schors ogen An anGora rabbit playing on the grass EenGokonijn met een ongelooflijke witte vacht en pluizige oren De mooie dikke pluizige vacht van eenGora konijn

Angorakonijn Geschiedenis

Er bestaat nogal wat onenigheid over de herkomst van het angorakonijn. Er wordt wel gezegd dat de Romeinen rond het jaar 100 v. Chr. al angora's hielden voor hun wol, en ze de konijnen met zich meebrachten met de uitbreiding van het Romeinse Rijk. Anderen zijn van mening dat de angora is ontstaan rond Ankara in Turkije, en dat zeelieden deze konijnen hiervandaan meenamen naar Frankrijk.

Bronnen waarin het angorakonijn wordt vermeld gaan in Engeland terug tot de zestiende eeuw. Hoewel het niet duidelijk is waar de angora precies vandaan komt, staat wel vast dat het altijd is gefokt voor zijn zijdeachtige wol. Angorawol is zelfs zachter dan kasjmier en wordt verkocht voor een hoge prijs.

Angorakonijn Gedrag

Angorakonijnen zijn over het algemeen sociaal, vriendelijk en rustig. Franse angora's kunnen wat koppiger zijn, Engelse angora's hebben vaak een wat rustiger karakter.

Angorakonijn Variëteiten

Er bestaan een aantal variëteiten van het angorakonijn, namelijk Engelse, Franse, Duitse, dwerg, grote en satijn angora.

Angorakonijn Status

gangbaar

Verwante producten

Angorakonijn afbeeldingen

Angorakonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Angorakonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Angorakonijn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.