Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Engelse hangoor

Engelse hangoor Geschiedenis

Het eerste hangoorkonijn, het Engelse hangoorkonijn, is voornamelijk een showkonijn en komt niet veel voor als huisdier. Kruisingen met continentale reuzenrassen leidde tot de ontwikkeling van de Franse hangoor. Hieruit ontwikkelden zich andere rassen zoals de Nederlandse hangoordwerg.

De Engelse hangoor is een opvallend ras met lange hangoren, een vrij grote kop en een groot lichaam. Dit konijn weegt gemiddeld 5,5 kg.

Op 1 november 2003 werd de lengte van oorpunt - oorpunt van een engelse hangoor genaamd Nipper's Geronimo vastgesteld op 79 cm tijdens de American Rabbit Breeders Association National Show in Wichita, Kansas, VS en opgenomen in het Guinness World Record.

Engelse hangoor Gedrag

Het Engelse hangoorkonijn heeft veel ruimte nodig. Over het algemeen zijn het rustige en vriendelijke dieren, al kunnen ze angstig worden als ze niet goed worden behandeld. Ze hebben een grote leefruimte nodig om te voorkomen dat ze op hun eigen oren gaan staan.

Engelse hangoor Variëteiten

Zwart, reebruin, wit, golden fawn, sooty fawn of marked.

Engelse hangoor Status

Zeldzaam

Verwante producten

Engelse hangoor afbeeldingen

Engelse hangoor te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Engelse hangoor te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Engelse hangoor

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.