Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Leeuwenkop

Een leeuwenkop met ongelooflijk grote oren Een leeuwenkopkonijn met een prachtig verzorgde vacht op zijn kop Een mooi klein pluizig leeuwenkonijn met zachte zwarte vacht Een lief klein leeuwenkonijn dat hoog op zijn achterpoten staat De ongelooflijk zachte vacht van een leeuwenkop konijn Een leeuwenkop konijn met grote witte pluizige vacht op zijn hoofd Een mooi grijs en wit dwergkonijntje met zijn oren naar beneden Een mooi klein leeuwenkonijn met grote pluizige zwarte vacht Een prachtig jong leeuwenkonijn met een ongelooflijke witte vacht Een lief klein dwergkonijntje zittend in het gras Een close up van de prachtige pluizige kop van een leeuwenkop konijn De ongelooflijk grote oren van een mini lop konijn De mooie korte oren van een zwart-wit leeuwenkopkonijn

Leeuwenkop Geschiedenis


De leeuwenkop is een nieuw konijnenras, dat door zijn wollen manen wat op een leeuw lijkt. Het ras is ontstaan in België en er wordt wel gezegd dat fokkers dit ras per ongeluk hebben ontwikkeld door de dwerg zilvervos te kruisen met de kleurdwerg in een poging een langharig dwergkonijn tot stand te brengen. De mutatie die optrad zorgde voor de wol rond de kop, een begeerd gen dat nu bekend staat als het 'mane' gen.

De leeuwenkop wordt sinds 2002 erkend door het British Rabbit Council, de American Rabbit Breeders’ Association (ARBA) erkende het echter pas in 2014. Tegenwoordig wordt het door de ARBA standaard erkend in de variëteiten wit met rode ogen en schildpad.

Een leeuwenkop moet tussen de 1,1 en 1,7 kg wegen en heeft korte, goed behaarde oren van 5 - 7,6 cm.

Leeuwenkop Gedrag


Leeuwenkoppen zijn over het algemeen vriendelijke en intelligente konijnen. Het is mogelijk ze te trainen en ze kunnen luisteren naar commando's zoals 'kom' en 'spelen'.

Leeuwenkop Variëteiten


Wit met rode ogen en schildpad. Met enkele of dubbele manen.

Leeuwenkop Status


gangbaar

Leeuwenkop afbeeldingen

Mijn kostbare twinkel
Rosie & buddy
Een kind dat voor een leeuwenkonijn zorgt
Leeuwenkop Woezel
Een konijn aan het uitlaten.
Tunnel tijd
zomertijd
Doornroosje
Frizzle geniet van een back scratch!
Herfst ????????
Hier is de herfst, iets meer volwassen dan de vorige toegevoegde foto's: D
mijn konijn herfst spelen wanneer het autmn! xx
het is christams!
Genieten van de schaduw
wauw, wat gaaf
!!zoooo schattig
spelen met mijn speelgoed
rugby spelen

Leeuwenkop te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Leeuwenkop te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Leeuwenkop


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.