Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vlaamse reus

Een prachtig vlaams reuzenkonijn zittend De prachtige pluizige witte staart van een vlaams reuzenkonijn Een vlaams reuzenkonijn met prachtige houtskool vacht Een vlaams reuzenkonijn met ongelooflijk grote oren Een vlaams reuzenkonijn met prachtige grote oren en grote voeten De ongelooflijk grote pluizige borst van een vlaams reuzenkonijn Een prachtig vlaams reuzenkonijn languit op de vloer Een close up van de mooie dikke vacht van een vlaams reuzenkonijn De mooie grote oren van een vlaams reuzenkonijn De prachtige dikke houtskoolgrijze vacht van een vlaams reuzenkonijn

Vlaamse reus Geschiedenis

De Vlaamse reus, oorspronkelijk ook Gentse reus genoemd, is het grootste konijnenras. Het ras is ontstaan in Vlaanderen waar het oorspronkelijk, en al in de zestiende eeuw, werd gefokt voor zijn vlees. Er wordt aangenomen dat de Vlaamse reus het resultaat is van een kruising tussen het steenkonijn en het Europese Patagonische konijn (nu uitgestorven). In Nederland wordt het ras erkend sinds 1848.

Er wordt aangenomen dat het ras in het midden van de negentiende eeuw in Engeland werd geïntroduceerd, voordat het in de jaren 1890 naar Amerika werd overgebracht om zijn formaat en vlees te verbeteren. De eerste rassentandaard werd al in 1893 opgesteld, al duurde het tot 1910 voordat het ras aan populariteit toenam en begon te verschijnen op veetentoonstellingen in Amerika. Het ras is wereldwijd populair, als huisdier en showdier en voor zijn vlees en vacht.

De Vlaamse reus weegt tussen de 6,3 en 9 kg.

Vlaamse reus Gedrag

De Vlaamse reus staat bekend als een vriendelijke reus. Het is een rustig en mak ras. Ze zijn rustiger en minder schichtig dan kleinere konijnenrassen. Hierdoor zijn ze geschikt voor kinderen en zijn het leuke gezinsdieren.

Vlaamse reus Variëteiten

Zwart, blauw, fawn, reebruin, lichtgrijs, staal en wit.

Vlaamse reus Status

gangbaar

Verwante producten

Vlaamse reus afbeeldingen

Vlaamse reus te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Vlaamse reus te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Vlaamse reus

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.