Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Everbergse baardkriel

Everbergse baardkriel Geschiedenis


De Everbergse baardkriel of Barbu d'Everberg is een echte krielkip omdat er geen grotere variëteit van bestaat. Het ras werd in 1906 in Everberg (België) ontwikkeld door Robert Pauwels in zijn kasteel. De Everbergse baardkriel ziet er precies hetzelfde uit als de Ukkelse baardkriel maar heeft geen staart. Omdat de Everbergse kriel geen staart heeft, heeft het met zijn ronde achterste een opmerkelijk uiterlijk. De poten zijn bedekt met veren en de kriel heeft een enkele kam.

Everbergse baardkriel Gedrag


De Everbergse baardkriel is gewend aan leven in gevangenschap en gedijt goed in een veilige ren zolang het een ondergrond heeft waar hij in kan krabben en rondscharrelen. Vanwege de gevederde poten kunt u ze het beste in een afgedekte ren houden om te voorkomen dat de pootveren dof worden. Het is een zeer vriendelijk vogel met een mooi kalm karakter. Ze kunnen makkelijk tam worden gemaakt en zijn vanwege hun kleine formaat en hun gemoedelijke karakter heel geschikt voor kinderen. Hennen leggen kleine witte eieren en worden broeds. Het zijn goede, toegewijde moeders. Ze leggen niet veel eieren en kunnen dus het beste worden gehouden als huisdier.

Een haan weeg ongeveer 850 g, de hennen zijn met 650 g een stuk kleiner. Mannetjes kunnen tijdens het paringsseizoen agressief zijn, houd ze daarom alleen als u van plan bent met de Everbergse baardkriel te gaan fokken. Met zijn kalme karakter is deze makkelijk te hanteren vogel geschikt voor shows. Hoewel het ras steeds populairder wordt op tentoonstellingen, wordt het nog steeds geclassificeerd als vrij zeldzaam. Net als andere Belgische krielen, neemt ook het aantal Everbergse baardkrielen toe omdat ze een mooie aanvulling zijn op de kippentoom die in achtertuinen wordt gehouden.

Everbergse baardkriel Variëteiten


Mille fleur, gespikkeld, zwart, wit, koekoek, zwart/rood, lavender, porcelain.

Everbergse baardkriel Status


Zeldzaam

Everbergse baardkriel afbeeldingen

Everbergse baardkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Everbergse baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Everbergse baardkriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.