Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nankin shamo

Nankin shamo Geschiedenis


De nankin shamo is voortgekomen uit kippen van Japanse fokkers in de stad Nanging in Japan (in het Japans wordt Nanging uitgesproken als Nankin). De nankin is het lichtste van alle shamo rassen, is veel kleiner en heeft een dicht verendek en een zeer lange staart zoals van een fazant.

Nankin shamo Gedrag


De nankin shamo is het kleinste en meest zeldzaam van alle shamo rassen. Er is weinig bekend over deze kleine kip. Oorspronkelijk werd de vogel gefokt voor hanengevechten in Japan. Net als de grotere shamo rassen heeft de nankin shamo een rechte houding met een kleine kam en kleine lellen. Het is een zeer actieve vogel die het beste vrij kan rondscharrelen om verveling te voorkomen. Als de hennen eieren leggen (dat doen ze niet vaak) dan zijn de eieren klein en wit/crème kleurig. Door hun gespierde borst en gebrek aan veren rond hun kiel zijn ze niet erg goed in het uitbroeden van eieren omdat ze de eieren vaak breken wanneer ze erop gaan zitten. Hanen kunnen erg agressief zijn tegen mensen en andere hanen (het zijn oorspronkelijk vechtvogels) en u dient in hun buurt dan ook voorzichtig te zijn. Door de kippen regelmatig in handen te nemen worden ze vriendelijk, hoewel u altijd oplettend moet blijven in de buurt van hanen.

Hanen wegen gemiddeld 950 g en volgroeide hennen 750 - 850 g.

Nankin shamo Variëteiten


Zwart, wit, zwart-rood, woerdkleur, splash and tarwe.

Nankin shamo Status


Zeldzaam

Nankin shamo afbeeldingen

Nankin shamo te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Nankin shamo te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nankin shamo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.