Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Staartloze Araucana (met toeven)

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Staartloze Araucana (met toeven) Geschiedenis


De staartloze araucana werd tot stand gebracht door de Arauca Indianen in noord Chili. Er bestaan twee van elkaar te onderscheiden rassen: de staartloze araucana en de araucana. Veel mensen halen de twee door elkaar omdat ze beide blauwe eieren leggen, maar het zijn wel degelijk twee verschillende rassen. De staartloze araucana heeft geen staart en staat bekend om zijn gezichtsveren (toeven), kleine drierijige kam en mooie blauwe eieren. Toeven zijn uniek voor de araucana. Dit is een letaal gen, wat inhoudt dat ongeveer 25% van de kuiken in het ei sterven nog voordat ze uitkomen. Dit houdt in dat het moeilijk is om met dit ras te fokken.

Staartloze Araucana (met toeven) Gedrag


Staartloze araucanas zijn timide, schuwe kippen maar wanneer ze regelmatig in mensenhanden zijn zullen ze tammer worden. Hennen leggen mooie blauwe eieren. Ongebruikelijk is dat zelfs de binnenkant van de schaal is gekleurd. Deze vogels leggen goed tijdens de winter. Ze leggen echter minder eieren wanneer het erg warm is omdat ze niet goed tegen hitte kunnen. De hennen worden makkelijk broed wat inhoudt dat ze dan geen eieren leggen maar wel zeer goede moeders zijn. Ze worden beschreven als eigenzinnige, grappige kippen en zijn daarom leuk om naar te kijken. Ze kunnen goed in gevangenschap worden gehouden als ze in hun ren voldoende afleiding hebben maar ze vinden het ook aangenaam om vrij rond te scharrelen. Hennen wegen ongeveer 1,8 kg en leggen 3-4 mooie, middelgrote blauwe eieren per week. De hanen wegen ongeveer 2,3 kg en kunnen zoals vele rassen tijdens de paringstijd agressief zijn.

Staartloze Araucana (met toeven) Variëteiten


Parelgrijs, zwart/rood, blauw-zilver woerdkleur, blauw/rood, gouden woerdkleur, zwart, wit, koekoek. Van dit ras bestaat ook een miniatuurvariant; de hanen wegen ongeveer 0.7kg en de hennen ongeveer 0.6kg.

Staartloze Araucana (met toeven) Status


vrij gangbaar

Staartloze Araucana (met toeven) afbeeldingen

Groene eieren van Rumpless Araucana
White Lightning Rumpless Arucana Rooster
Pinda de haan

Staartloze Araucana (met toeven) te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Staartloze Araucana (met toeven) te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Staartloze Araucana (met toeven) (1 of 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

staartloze araucana - Jordy,

77 op 100 fatsoenlijke score