Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Staartloze Araucana (met toeven)

Staartloze Araucana (met toeven) Geschiedenis

De staartloze araucana werd tot stand gebracht door de Arauca Indianen in noord Chili. Er bestaan twee van elkaar te onderscheiden rassen: de staartloze araucana en de araucana. Veel mensen halen de twee door elkaar omdat ze beide blauwe eieren leggen, maar het zijn wel degelijk twee verschillende rassen. De staartloze araucana heeft geen staart en staat bekend om zijn gezichtsveren (toeven), kleine drierijige kam en mooie blauwe eieren. Toeven zijn uniek voor de araucana. Dit is een letaal gen, wat inhoudt dat ongeveer 25% van de kuiken in het ei sterven nog voordat ze uitkomen. Dit houdt in dat het moeilijk is om met dit ras te fokken.

Staartloze Araucana (met toeven) Gedrag

Staartloze araucanas zijn timide, schuwe kippen maar wanneer ze regelmatig in mensenhanden zijn zullen ze tammer worden. Hennen leggen mooie blauwe eieren. Ongebruikelijk is dat zelfs de binnenkant van de schaal is gekleurd. Deze vogels leggen goed tijdens de winter. Ze leggen echter minder eieren wanneer het erg warm is omdat ze niet goed tegen hitte kunnen. De hennen worden makkelijk broed wat inhoudt dat ze dan geen eieren leggen maar wel zeer goede moeders zijn. Ze worden beschreven als eigenzinnige, grappige kippen en zijn daarom leuk om naar te kijken. Ze kunnen goed in gevangenschap worden gehouden als ze in hun ren voldoende afleiding hebben maar ze vinden het ook aangenaam om vrij rond te scharrelen. Hennen wegen ongeveer 1,8 kg en leggen 3-4 mooie, middelgrote blauwe eieren per week. De hanen wegen ongeveer 2,3 kg en kunnen zoals vele rassen tijdens de paringstijd agressief zijn.

Staartloze Araucana (met toeven) Variëteiten

Parelgrijs, zwart/rood, blauw-zilver woerdkleur, blauw/rood, gouden woerdkleur, zwart, wit, koekoek. Van dit ras bestaat ook een miniatuurvariant; de hanen wegen ongeveer 0.7kg en de hennen ongeveer 0.6kg.

Staartloze Araucana (met toeven) Status

vrij gangbaar

Verwante producten

Staartloze Araucana (met toeven) afbeeldingen

Staartloze Araucana (met toeven) te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Staartloze Araucana (met toeven) te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Staartloze Araucana (met toeven)

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.