Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Appenzeller Barthuhner

Appenzeller Barthuhner Geschiedenis


De Appenzeller barthuhner ('baardkip') is tot stand gekomen in Appenzell in Zwitserland. De baard geeft deze kip een opvallend uiterlijk. Het ras werd in de jaren 1860 ontwikkeld door Lord Züst om bestand te zijn tegen de koude winters in de Alpen. Dit grote ras is goed in het leggen van eieren, zonder dat het veel bijgevoederd hoeft te worden. Het kleine formaat van de lellen en roze kam zorgen ervoor dat ze minder snel zullen bevriezen. De 'baard' bedekt hun keel en lellen zodat de kippen extra beschermd zijn tegen de koude winters.

Appenzeller Barthuhner Gedrag


Barthuhners zijn sterke, rustige vogels die goed zijn in het zoeken van voedsel. Ze vinden niets heerlijker dan wroeten onder bosjes en in composthopen, op zoek naar een smakelijk insect op te eten. Als de vogels te veel eten kan dit leiden tot overgewicht. Wanneer uw kippen vrij rondscharrelen is het daarom van belang in de gaten te houden hoe veel uw kippen eten. U zult uw kippen legkorrels moeten geven maar ze zullen hun dieet verder zelf aanvullen met slakken uit uw tuin.

Barthuhners zijn redelijk dociel, kunnen handtam worden gemaakt en zijn vriendelijk tegen mensen en daardoor heel geschikt als huisdier. Ze kunnen heel goed tegen koude temperaturen en worden niet vaak broeds (en zijn daarom goede legkippen). Hennen leggen gemiddeld 3-4 grote, witte eieren per week en wegen ongeveer 1.6kg wanneer ze volledig volgroeid zijn. De hanen wegen gemiddeld 2 kilo en kunnen behoorlijk agressief zijn tegen andere mannetjes. Wanneer u dit ras wilt fokken is het daarom aan te raden om één haan in een toom te houden. Dit ras scharrelt het liefste vrij rond omdat ze het heerlijk vinden om naar voedsel te zoeken. Toch kunt u ze ook houden in een grote ren, zolang ze voldoende aarde hebben om in te graven, takken/stokken hebben om op te roesten en voldoende afleiding hebben in hun ren. Gooi een hand graan in de ren om ze bezig te houden en verveling tegen te gaan.

Appenzeller Barthuhner Variëteiten


Partijs, zwart, zwart-rood

Appenzeller Barthuhner Status


Zeldzaam

Appenzeller Barthuhner afbeeldingen

Appenzeller Barthuhner-kip

Appenzeller Barthuhner te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Appenzeller Barthuhner te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Appenzeller Barthuhner


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.