Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Brahma

Kriel donker mannetje Kriel Gold reu Bantam light vrouwelijk Gold vrouwelijk Gold man Lichte vrouw Lichte man Kriel donker vrouwtje

Brahma Geschiedenis

Brahma's komen sinds de jaren 1890 voor in Nederland. De brahma is vernoemd naar de rivier Brahmaputra in India maar het ras is ontstaan in Amerika en is voortgekomen uit een grote vogel met gevederde poten, de Shanghais genaamd, die in de jaren 1840 vanuit China werd geïmporteerd. De Shanghais werd gekruist met de grijze Chittagong uit India die de brama onder andere zijn drierijige kam heeft gegeven. Het zijn rustige vogels met een breed lichaam, een volle borst en sterke, oranje of gele poten die rijkelijk zijn bedekt met zachte veren (hierdoor lijken de poten mooi groot). De vogel heeft in verhouding tot zijn grote lichaam een kleine kop, het gezicht is glad en bevat geen veren. De ogen zijn prominent aanwezig, de snavel is krachtig en kort, de kam is drieijige of drieledig en de lellen zijn klein. De wenkbrauwen zijn sterk ontwikkeld. Brahma's staan bekend als een van de grootste kippenrassen.

Brahma Gedrag

Brahma's zijn zeer grote, statige, dociele vogels. Het zijn goede broedsters die door hun formaat op een groot aantal eieren tegelijk kunnen broeden. De eieren zijn klein en niet talrijk maar de kuikens zijn sterk en groeien snel. Deze elegante vogel heeft een prachtig verendek. Een afrastering van 60-90cm is voor deze kip hoog genoeg. Ze geven de voorkeur aan een droge omgeving omdat er door de veren op hun poten modder- of mest kan ophopen. Wanneer dit niet wordt verwijderd kan dit leiden tot het verlies van nagels of zelfs een deel van de tenen.

Brahma's worden langzaam volwassen, dit duurt ongeveer twee jaar. De vogel kan makkelijk handtam worden gemaakt. Door hun grootte nemen deze kippen veel ruimte in. Ze vliegen echter niet weg en u kunt ze vrij in uw tuin laten rondscharrelen. Hennen gaan pas eieren leggen als ze zes of zeven maanden oud zijn. De eieren zijn net zo klein als die van de grotere krielkippen. Ze blijven, in tegenstelling tot sommige zuivere rassen, ook in de winter eieren leggen. Brahma's zijn tolerant tegenover andere rassen en kunnen dus ook probleemloos met andere rassen worden gehouden. Ondanks hun formaat kunnen ze zelfs onderdanig gedrag vertonen naar kleinere rassen. Zelfs hanen tolereren elkaar. Ze maken zeer weinig geluid en zelfs de hanen kraaien niet bijzonder luid. Hun volle verendek zorgt ervoor dat ze winters weer goed aankunnen.

Brahma Variëteiten

Donker, licht, wit, goud, buff columbia. Bij alle kleurslagen zijn de ogen, kam en lellen rood en de poten helder geel.

Gerelateerde producten

Brahma afbeeldingen

Brahma te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Brahma te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Brahma

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.