Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Buttercup

Siciliaanse boterbloem vrouwtje Siciliaanse boterbloem mannetje

Buttercup Geschiedenis


De buttercup komt oorspronkelijk uit Sicilië en werd voor het eerst in de Verenigde Staten geïmporteerd in 1835. Ze hebben hun naam te danken aan hun ongewone kam die de vorm heeft van een kopje en aan hun prachtige gouden veren. Het zijn zeldzame vogels en de mannetjes en vrouwtjes hebben een heel verschillend verendek. De heren pronken met heel dieporanje veren en een groenachtige zwarte staart, terwijl de dames prachtig goudkleurig zijn met in evenwijdige rijen lopende zwarte lovertjes, waardoor ze er bijna gevlekt uitzien. Het zijn kleine, aantrekkelijke vogels. De oorlellen zijn meestal wit en de eieren zijn zachtgroen.

Buttercup Gedrag


De buttercups zijn geen productieve eierleggers; ze geven maar een klein aantal kleine, witte eieren per jaar. Ook staan ze niet bekend om hun broedsheid. Het zijn wispelturige, actieve vogels, die er een hekel aan hebben om in een ren te zitten en veel liever buiten rondscharrelen als dat mogelijk is. Ze krijgen makkelijk bevriezingsverschijnselen aan hun ingewikkelde kam, dus er moeten maatregelen worden genomen als de temperatuur beneden het vriespunt komt. Ze zijn niet erg gesteld op contact met mensen en houden zich liever op een afstand. De kuikens worden vlug volwassen, maar de kopjesvormige kam heeft tijd nodig om zich helemaal te ontwikkelen.

Buttercup Status


gangbaar

Buttercup afbeeldingen

Paar witte Siciliaanse boterbloemen

Buttercup te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Buttercup te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Buttercup


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.