Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cochinkriel

Zwarte man Buff man Koekoeksvrouwtje Lavendel vrouwtje Gevlekt vrouwtje Gevlekt mannetje Patrijs vrouwtje Blanke man

Breed Rating (3 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Cochinkriel Geschiedenis


Het verhaal gaat dat de eerste cochinkriel omstreeks 1860 uit een privé collectie van de keizer van China werd gestolen. Een ander verhaal luidt dat ze tussen 1830 en 1840 uit China zijn ingevoerd en aan Koningin Victoria werden aangeboden. Die geïmporteerde vogels werden toen gekruist met andere rassen en staan nu bekend als de cochinkriel.

Cochinkriel Gedrag


De couchinkriel is een heel zachtaardige vogel. De hennen leggen goed (kleine eieren) maar worden gauw broeds en dat maakt ze uitstekende moeders. Het zijn prima huisdieren voor kinderen, omdat ze zo tam zijn. Ze voelen zich heel gauw op hun plaats en hebben weinig ruimte nodig. Cochins kunnen er erg bleek uitzien en tekenen van bloedarmoede vertonen als ze niet op gras hun voedsel mogen zoeken. Ze zullen niet echt rondkrabben in bloembedden, dus zijn het goede vogels om in een stadstuin te houden. Over het algemeen zijn het stevige vogels, die een lang leven hebben en dol zijn op gezelschap.

Cochinkriel Variëteiten


In Groot-Brittannië is de Cochin een erg gewild ras, verkrijgbaar in een hele reeks kleuren: lavendel, blauw, zilver patrijs, rood patrijs, blauw porselein, columbia, koekoek, porselein, eenkleurig bruin, zwart, wit en tarwe. Met al die veren zien ze er groter uit dan ze echt zijn. In alle kleuren hebben ze korte poten en bevederde poten en tenen.

Cochinkriel Status


gangbaar

Cochinkriel afbeeldingen

Onze kuikens kijken naar shaun het schaap!
Kip zit in planten
Kip bij de hand
Kip in de tuin
Kip in de tuin
Kip in de tuin
Kip binnen
Roestig
Henny & Penny the Pekin Pair.
goedemorgen. parelgrijze kuikens
4 weken buff gepareld en wit zwart gezoomd
Superzachte Sally
Pippa Zilverpatrijs Pekin
Pekin zijn goede broedkippen. Ze heeft kuikens van andere kippen uitgebroed
De dames - 8 weken oud
mijn moeder kip Sarah
Brownie en Oreo hebben plezier
Frizzie Lizzy is levendig
Onze 3 schattige kippen ????
Zitstokken Pekin - 10 weken oude hen
10 weken oude lavendel pekin die op mijn arm zit
Pekin Chicks - 2 dagen oud
Pekin-kuikens - 2 dagen oud - onderzoekend broedendoosje
2 dagen oude Pekin Chick
Lavendel pekin kriel
Week oude Pekin Sablepoot
Schattige kuikens 2
Schattige kuikens
stofbad pekins in de zon

Cochinkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Cochinkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Cochinkriel (3 of 3)


3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Mooie en lieve kip - Joke,

Wij zijn helemaal verzot geraakt op onze Cochinkriel kippen. Sinds kort zitten ze in een Omlet omheining omdat ze de hele tuin aan het renoveren waren ... nu zitten ze rustig in hun omheining. Door het handige systeem van Omlet is het ook handig ze gedurende de winter ook toegang tot de moestuin te verlenen zodat ze een groter gebied hebben om eten te zoeken. We voederen ze wel bij, maar het liefst zoeken ze hun eten zelf. Ze hebben allemaal een uitgesproken karakter. De meeste kippen zijn zeer sociaal en komen uit je hand eten. Ook de meeste hanen zijn zachtaardig en niet agressief. Het zijn kleine kippen met een zachtaardig karakter waardoor ook jonge kindjes het aangenaam vinden om tussen de kippen te vertoeven. En de kuikentjes, die zijn supercute. We hebbe nu 18 kuikens deze mogen weg en zullen zodra ze oud genoeg zijn (of het weer is beter) zodat ze geen mama of lamp nodig hebben. De kippen kunnen wel heel koppig broeds zijn. Wij hebben dan geleerd moest je geen bevruchte eitjes er onder kunnen leggen dat je best broedeitjes gaat halen. Ondanks al onze pogingen een kip broeds af te krijgen was er wel een doodgebloed. Sinds dien houden we ook hanen erbij. Daarom dus de 18 kuikentjes, Maar die zijn wel super cute


Gezellige gezinsleden - Annemiek,

Cochinkrielen zijn mooie ronde pluizebollen, krulveer oogt alsof ie zo uit de droger komt. Weerstand kan ik nog weinig over zeggen omdat we ze nu ca. 6 maanden hebben en als kuikentje kregen. De onze zijn zeer tam en volgen je door de hele tuin, wandelen ook kalm de keuken in (en uit als je ze weg bonjourt :-). Wij hebben een haan en 3 hennen, haan doet wat ie kan om ze aan het leggen te krijgen maar we hebben tot heden geen ei gezien (ze zijn nu, begin september 23,5 week). De haan stuurt/lokt ze regelmatig naar leegplekken en gaat dan zelf zitten kirren alsof hij aan t leggen is. We wachten af! Onze kippen hebben een (achteraf bezien) vrij klein hok, maar ze lopen de hele dag door de tuin. Ze veroorzaken vrij weinig schade maar rode rozenknoppen en hosta’s staan helaas op het menu hier. Afgezien daarvan gedragen ze zich heel gezellig, komen mee aan tafel en na ze puberperiode van de haan (tussen 14-20 weken lijkt het kraaien nu echt beperkt tot de vroege ochtend, tussen half 8 en half 9. Dan zitten ze nog in hun verduisterde en geluidsgeïsoleerde nachthok dus daar heeft de omgeving amper last van. Overdag kraait hij soms bij onraad of nieuwe geluiden (schilder bij de buren, Bezoek bij andere buren, video’s/geluiden uit een computer. Al met al; de kinderen zijn er dol op en ze zijn een heel gezellige aanvulling op ons gezin!!


Makkelijk te houden, nieuwsgierig en rustig ras. Prima tuinkip - Erik,

Cochinkriel is een ''schattige pluizenbol'', wat strakke veertekening naar mijn mening minder ten goede komt. Ze hebben een rustig en vriendelijk karakter, zijn nieuwsgierig en kunnen makkelijk getraind worden (clickertraining). Prima kip voor kinderen. Hanen kraaien weinig en niet hard. Redelijk bestand tegen plagen en ziekten, maar wordt makkelijker wat dik, kan last krijgen van vuil ivm veren aan de poten en krulveer is wat mij betreft uit oogpunt van hygiëne ''not done''. De eierproductie is matig, dit ras wordt snel en vaker broeds. Met een haan erbij is de leg beter, maar dat kan in een stadstuin een probleem zijn (of als zodanig worden gezien door buren). Cochinkriel vliegt nauwelijks en is dus een prima tuinkip. Het idee dat pootbevedering zou zorgen dat ze niet graven kan naar het rijk der fabelen. Ook deze kip graaft op zoek naar eten, maar houdt het echte graven meest bij voorkeurplekken waar ze een zandbad neemt.