Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Croad langshan

Croad langshan Geschiedenis

De croad langshan kwam in 1870 vanuit China naar Engeland waar in 1904 de Croad Langshan Club werd opgericht. De vogel is iets kleiner dan de brahma en de cochin. Het ras lijkt sterk op de zwarte cochin en toen het ras voor het eerst werd geïntroduceerd werd het dan ook geclassificeerd als een zwarte cochin. Fans van het ras hebben er 35 jaar over gedaan om aan te tonen dat het inderdaad een op zichzelf staand ras is. Het is een zwaar, doch sierlijk ras. Ze hebben vanaf de zijkant gezien een U-vormig voorkomen omdat de staart zich op dezelfde hoogte begeeft als de kop. De snavel heeft meestal een lichtere tip en de ogen zijn bruin. De kam, lellen en oorlellen zijn helder rood en de poten zijn leigrijs en gevederd. Hanen hebben zeer lange staartveren en een brede staart. Door de diepe borst en korte poten is de haan zeer geschikt om te eten, de hennen hebben een diep achterlijf en produceren een goede hoeveelheid eieren. Eieren met bruine schalen kwamen in Engeland weinig voor voordat de croad langshan werd geïntroduceerd. Van dit ras bestaat een kriel-variant.

Croad langshan Gedrag

Langshans zijn sterke, intelligente en actieve vogels waarvan de kuikens snel volwassen worden. De hennen zijn zeer goed in het uitbroeden van eieren omdat ze groot genoeg zijn om een dozijn eieren tegelijk te bedekken. Het zijn bovendien zeer oplettende moeders. Omdat het zware vogels zijn vliegen ze niet vaak maar ze zijn wel in staat om over lage afrasteringen te komen en de omheining moet dan ook geschikt voor ze zijn. Hun gevederde poten kunnen mat en vuil worden in een natte omgeving, een droge omgeving heeft daarom de voorkeur. Langshans zijn dociele, stille en tolerante vogels met een vriendelijk karakter. Ze zijn bovendien makkelijk tam te maken en zijn daarom een heel geschikte keuze voor gezinnen met kinderen. De vogels hebben een lang leven. Hanen wegen gemiddeld 4 kg, vrouwtjes ongeveer 3,2 kg. De hen van de krielversie weegt ongeveer 650 g, de haan 770 g.

Croad langshan Variëteiten

Het originele ras heeft zwarte veren met groene vlekken maar er bestaan ook witte en blauwe langshans.

Verwante producten

Croad langshan afbeeldingen

Croad langshan te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Croad langshan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Croad langshan

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.