Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Delaware

Delaware-kip-grazend Delaware-kip-in-het-veld Delaware-kip-close-up

Delaware Geschiedenis


Dit zeldzame ras, dat oorspronkelijk Indian Rivers heette, werd in 1940 door George Ellis in Delaware (VS) ontwikkeld uit een kruising van Barred Plymouth black hanen en New Hampshire hennen. Een kruising van een Delawarehen en een New Hampshire of Rhode Island red-haan levert een seksegerelateerd kuiken op. Eens waren dit de meest gewilde grillkippen in Amerika en ze produceren bovendien een flink aantal eieren, wat ze voor twee doeleinden geschikt en nog steeds gevraagd maakt. Ze zijn overwegend wit met een paar zwarte strepen over hun staart- en nekveren. Ze hebben een enkele kam, zijn praktisch onbekend buiten de Verenigde Staten en worden in Noord-Amerika als zeldzaam beschouwd.

Delaware Gedrag


Delawares zijn kalme, vriendelijke, snel volwassen wordende, sterke kippen, die zowel hitte als kou kunnen verdragen. Ze leggen goed, produceren een flink aantal bruine eieren en blijven ook in de winter leggen, maar ze kunnen wel broeds worden. Ze passen zich makkelijk aan; of ze nu in een ren zitten of vrij kunnen rondscharrelen, ze vinden het allebei goed. De hanen kunnen 3-4 kilo wegen en de hennen 2½ tot 3 kilo.

Delaware Status


gangbaar

Delaware afbeeldingen

Delaware te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Delaware te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Delaware


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.