Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hollands kuifhoen

Zeem mannetje Gold man Wit gekuifd zwart poesje Blanke vrouw

Hollands kuifhoen Geschiedenis

Het Hollands kuifhoen staat in Engeland bekend als de Poland en is het populairste gekuifde ras. Het is ook een van de oudste rassen. De oorsprong van deze hoen en zijn naam zijn nog steeds niet duidelijk, hoewel wordt aangenomen dat het van oorsprong een Nederlands ras is. Gekuifde kippen zijn in heel Europa beschreven, en komen al eeuwen in Nederland voor. Deze werden al in de 16e eeuw beschreven als zuiver ras. Ze verschenen op de eerste pluimveetentoonstelling in Londen in 1845 en kregen daar hun classificatie. Ze waren toen in vier kleurslagen verkrijgbaar.

Hollands kuifhoen Gedrag

Het Hollands kuifhoen is een ongewone, prachtige kip, die er nogal vreemd uitziet met dat grote kapsel! Ze leggen een flink aantal witte eieren. Over het algemeen wordt de kip beschouwd als een kip die niet op eieren gaat zitten, maar soms worden ze toch broeds. Fokkers binden de kuif vaak op om deze schoon te houden en zodat de vogel goed kan zien. Het Hollands kuifhoen heeft een dunne schedel en kan in de kou al gauw lijden aan onderkoeling. Er moet worden uitgekeken voor mijten, want ze kunnen zelf niet goed overal bij komen om die te verwijderen.

Hollands kuifhoen Variëteiten

De kleuren van het Hollands kuifhoen zijn erg verschillend. Het bekendst is de witgekuifde zwarte kip met een zwart lichaam en een witte kuif. De andere twee met hetzelfde patroon zijn de witgekuifde blauwe en de witgekuifde koekoek. In deze drie kleuren hebben ze geen baard en wel wanglellen; alle andere kleuren hebben wel een baard en geen wanglellen. Ze hebben witte oorlellen. De kuif van hennen moet heel rond zijn en die hanen moet punten hebben. Bij alle kleuren zijn de ogen rood en de snavel en poten donkerblauw, behalve bij de witgekuifde koekoek, die een lichter gekleurde snavel en poten heeft. De chaams-, zilver- en goudkleurige hebben allemaal een gezoomd patroon.

Hollands kuifhoen Status

gangbaar

Verwante producten

Hollands kuifhoen afbeeldingen

Hollands kuifhoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Hollands kuifhoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Hollands kuifhoen

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.