Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hollands kuifhoen

Zeem mannetje Gold man Wit gekuifd zwart poesje Blanke vrouw

Hollands kuifhoen Geschiedenis


Het Hollands kuifhoen staat in Engeland bekend als de Poland en is het populairste gekuifde ras. Het is ook een van de oudste rassen. De oorsprong van deze hoen en zijn naam zijn nog steeds niet duidelijk, hoewel wordt aangenomen dat het van oorsprong een Nederlands ras is. Gekuifde kippen zijn in heel Europa beschreven, en komen al eeuwen in Nederland voor. Deze werden al in de 16e eeuw beschreven als zuiver ras. Ze verschenen op de eerste pluimveetentoonstelling in Londen in 1845 en kregen daar hun classificatie. Ze waren toen in vier kleurslagen verkrijgbaar.

Hollands kuifhoen Gedrag


Het Hollands kuifhoen is een ongewone, prachtige kip, die er nogal vreemd uitziet met dat grote kapsel! Ze leggen een flink aantal witte eieren. Over het algemeen wordt de kip beschouwd als een kip die niet op eieren gaat zitten, maar soms worden ze toch broeds. Fokkers binden de kuif vaak op om deze schoon te houden en zodat de vogel goed kan zien. Het Hollands kuifhoen heeft een dunne schedel en kan in de kou al gauw lijden aan onderkoeling. Er moet worden uitgekeken voor mijten, want ze kunnen zelf niet goed overal bij komen om die te verwijderen.

Hollands kuifhoen Variëteiten


De kleuren van het Hollands kuifhoen zijn erg verschillend. Het bekendst is de witgekuifde zwarte kip met een zwart lichaam en een witte kuif. De andere twee met hetzelfde patroon zijn de witgekuifde blauwe en de witgekuifde koekoek. In deze drie kleuren hebben ze geen baard en wel wanglellen; alle andere kleuren hebben wel een baard en geen wanglellen. Ze hebben witte oorlellen. De kuif van hennen moet heel rond zijn en die hanen moet punten hebben. Bij alle kleuren zijn de ogen rood en de snavel en poten donkerblauw, behalve bij de witgekuifde koekoek, die een lichter gekleurde snavel en poten heeft. De chaams-, zilver- en goudkleurige hebben allemaal een gezoomd patroon.

Hollands kuifhoen Status


gangbaar

Hollands kuifhoen afbeeldingen

Dwergpaddenkuikens in ruste
Een poolse kip met mooie veren.
Ise. Padua, baardkuifhoen
Kip in de tuin
Polen Chick 6 weken
Polen Chick 6 weken
Coco de witte Sussex x Poolse kriel!
Kip in de tuin
Een geweldige poolse kip!
Kip voor houten kippenhok
Kuikens zittend op dames schouder
Kip zittend op de rug van de jongen
Kippen buiten
Kleine Poolse haan
Mooie Poolse haan!
Kip in ren
Kip op hout
Zwart witte kuif kip
Poolse kippen
Twee oranje poetskippen lopen op gras
Voor mij voor jou
mijn favoriete kip hij is zo'n karakter
Paloma, het nieuwe blanke meisje
Het is een vrouwelijke Poolse hen
Leren vliegen
Camus winterhaar
Gandalf, mijn witte haan
Na het werk rust
Swingende meid

Hollands kuifhoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Hollands kuifhoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Hollands kuifhoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.