Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hollandse kriel

Zilveren eendje Zwarte vrouw Blauw patrijs mannetje Patrijs vrouwtje Blanke man

Hollandse kriel Geschiedenis

Het Hollandse krielhoen bestaat al lange tijd. In Groot-Brittannië werd dit ras pas aan het einde van de jaren '60 geïntroduceerd. Dit zijn kleine, recht op hun poten staande vogels met een korte rug en een hoge, volle borst. De vleugels zijn tamelijk groot en lang en worden dicht tegen het lichaam gedragen. De staart is vol en mooi gespreid met goed ontwikkelde sikkels. Ze hebben een enkele kam met vijf inkepingen en hun snavel is kort, sterk en een beetje gekromd. Hun oorlellen zijn klein en ovaalvormig, terwijl de halskwabben kort en rond zijn. Ze hebben vier tenen en veerloze poten.

Hollandse kriel Gedrag

De eierproductie blijft beperkt tot de zomermaanden en de eieren komen al na twintig dagen uit in plaats van de bij andere rassen gebruikelijke 21 dagen. Ze leggen goed, blijven goed zitten en broeden goed. Omdat ze zo klein zijn kunnen de vrouwtjes maar een klein aantal eieren goed bedekken. De kuikens zijn erg actief en hebben een goede kwaliteit kuikenkruimels nodig om aan hun eetlust te voldoen. Ze hebben die meestal langer nodig dan de gebruikelijke acht weken. Ook hebben ze ondiepe drinkbakken nodig om te voorkomen dat ze verdrinken als ze er bij ongeluk in vallen. Hollandse krielhoenderen zijn kwieke vogeltjes die tegen de winterkou beschermd moeten worden. Ook is er een flinke omheining nodig, want ze kunnen goed vliegen.

Hollandse kriel Variëteiten

Goud patrijs, zilver patrijs of woerd (‘duckwing’), goudpatrijs of woerd, blauwgeel patrijs of woerd, blauw patrijs (blauw/rood), wit met rode schouders, koekoek patrijs, koekoek, zwart, wit, blauw en lavendel (parelgrijs).

Hollandse kriel Status

gangbaar

Verwante producten

Hollandse kriel afbeeldingen

Hollandse kriel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Hollandse kriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Hollandse kriel

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.