Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ixworth

Ixworth Geschiedenis

Reginald Appleyard begon het Ixsworth-ras te fokken in het dorp Ixsworth in Sussex en was daar uiteindelijk mee klaar in 1939, toen het ras voor het eerst zijn intrede deed. Dit is ook de man die de silver appleyard eend heeft ontwikkeld. Het plan was om een ras te ontwikkelen dat snel volwassen werd en zowel een goed vleesras was als een ras dat een flinke hoeveelheid eieren produceerde. Hij gebruikte de white old English game, jubilee Indian game, white Sussex, white Orpington en de white Minorca om dit nieuwe ras te creëren. Deze combinatie heeft een mooie, witte vleeskip met een brede borst opgeleverd. Dit is een zeldzaam ras, dat tussen 1950 en 1970 bijna verdween. Er zijn er nu een hoop meer in Shropshire, maar het aantal is nog steeds kritiek. Het gevederte is altijd wit. De vogel heeft een drierijige kam, oranje tot rode ogen, rozeachtig witte poten en dito snavel. Ze liggen maar een klein beetje achter op de light Sussex wat eierproductie en –gewicht betreft. Er is in 1938 een krielversie geweest, maar die is daarna zo goed als verdwenen.

Ixworth Gedrag

De Ixworth is goed geschikt als scharrelkip. Het mannetje weegt ongeveer 4 kilo en het vrouwtje ruim 3 kilo. De hennen neigen tot broedsheid.

Ixworth Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Ixworth afbeeldingen

Ixworth te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Ixworth te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ixworth

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.