Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

La flèche

La fleche vrouw La fleche man

La flèche Geschiedenis

De la Flèche is nu vrij zeldzaam, maar kwam al voor 1660 in Frankrijk voor. De naam komt van de plaats La Flèche in het dal van de Sarthe. Het is een groot ras, gefokt voor zowel vlees als eieren, met een V-kam en de overblijfselen van een kleine kuif. Deze V-vormige kam wordt vaak duivelskop genoemd door de op hoorns lijkende evenwijdige punten. Ze hebben lange halskwabben en witte oorlellen. Hun verendek is bijna altijd zwart met daarbij zwarte poten en voeten. Hun staart is goed ontwikkeld en bevatten veel sierveren. Ze waarschijnlijk gefokt uit de crèvecoeurs en black Spanish. De huid van de La Flèche is opmerkelijk wit, wat goed is voor een vleesvogel. Er is bestaat ook een krielversie, die in Duitsland is ontwikkeld.

La flèche Gedrag

De La Flèche kan goed voedsel zoeken en scharrelt graag, maar past zich even goed aan in een beperkte ruimte. Ze zijn nogal wispelturig en kunnen meer dan twee meter vliegen, dus om ze binnen te houden moet de omheining hoog zijn. Als ze de kans krijgen roesten ze in bomen, dus het is slim om ze te leren terug te gaan naar de ren door ze daar vlak voor donker te voeren. Het zijn actieve vogels, maar ze vermijden contact met mensen en laten zich over het algemeen niet tam maken. De hennen staan niet bekend als broeds en de kuikens groeien langzaam, maar het zijn sterke vogels en de hennen leggen de hele winter door. Ze leggen goed en produceren ongeveer 200 witte eieren per jaar. De hanen wegen 3½ tot 4 kilo en de hennen 2½ tot 3¼ kilo.

La flèche Variëteiten

Zwart, wit, koekoek en blauwgezoomd

La flèche Status

gangbaar

Gerelateerde producten

La flèche afbeeldingen

La flèche te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen La flèche te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor La flèche

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.