Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Legbar

Legbar Geschiedenis

De legbar is een van de eerste rassen die werd gefokt om het geslacht al op vroege leeftijd vast te kunnen stellen. De kuikens kunnen aan de hand van hun uiterlijk al worden gesekst als ze nog maar één dag oud zijn. Het ras is tot stand gekomen in Cambridge in Engeland door de bruine leghorn, de gestreepte plymouth rock en wat araucana (voor de kleur van de eieren) met elkaar te kruisen. Ze worden geclassificeerd als raszuiver omdat ook van hun nakomelingen het geslacht op jonge leeftijd kan worden vastgesteld. Ze zijn te herkennen aan de 'hoed' van veren op hun kop en de ongewone kleur van hun eieren.

Legbar Gedrag

Legbars zijn nieuwsgierige kippen die niets liever doen dan vrij rondscharrelen om te zoeken naar insecten. Het zijn actieve vogels, de mannetjes zijn alert en beschermen hun toom. Afhankelijk van het ras leggen de hennen wel 250+ blauwe, olijfgroene of witte eieren van redelijk omvang. 80% van de hennen leggen blauwe of groene eieren, de overige 20% legt witte eieren. Hennen worden zelden broeds en zijn met hun ongebruikelijke kleur eieren een leuke aanvulling op een kippentoom in de achtertuin. Ze kunnen goed in gevangenschap leven maar zijn het gelukkigst wanneer ze een deel van de dag vrij kunnen rondscharrelen.

Hanen wegen ongeveer 3 kilo en hennen ongeveer 2,5 kilo, afhankelijk van de variëteit.

Legbar Variëteiten

Goudkleurig, zilver en crème.

Legbar Status

Zeldzaam

Verwante producten

Legbar afbeeldingen

Legbar te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Legbar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.