Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Modern Engels vechthoen

Modern Engels vechthoen Geschiedenis


Het Modern Engels vechthoen is een opvallende vogel. Deze vogel is ontstaan uit een kruising tussen de meleierhoen en het Oud Engels vechthoen. Ze werden voor het eerst gefokt in de jaren 1850 als een elegantere versie van het vechthoen dat werd gebruikt voor hanengevechten. Toch werd het modern Engels vechthoen voornamelijk gefokt voor shows en niet voor hanengevechten omdat dit omstreeks deze tijd verboden werd. Het ras was het populairst aan het begin van de twintigste eeuw, toen veel vogels deelnamen aan competities. De vogels werden verkocht voor grote bedragen. Aan het einde van de twintigste eeuw verloor het ras aan populariteit. Onlangs is het ras weer populairder geworden, met name de krielvariant.

Modern Engels vechthoen Gedrag


Het Modern Engels vechthoen is een lange, mooie vogel die graag actief is. Het zijn vrij nieuwsgierige dieren die makkelijk tam kunnen worden gemaakt. Ze hebben een dicht verendek en zijn vrij klein - ze kunnen makkelijk in de palm van uw hand zitten. Het zijn geen goede legkippen en door hun geringe gewicht niet geschikt voor hun vlees.

Modern Engels vechthoen Variëteiten


Oorspronkelijk werden slechts vijf kleurslagen erkend. Tegenwoordig worden er dertien kleurslagen erkend in het Verenigd Koninkrijk, en achttien in de Verenigde Staten, waaronder zwart, blauw, zilver-blauw, wit, zwart-rood en zwart-bruin.

Modern Engels vechthoen Status


vrij gangbaar

Modern Engels vechthoen afbeeldingen

Een zwarte kleine magere kip
Een kip op een boomtak
Zilver blauw
Wees gezond
zilver berken
Kippen poseren
Kippen poseren
Kip poseert voor de camera
Poseren
Birchen moderne lul
In de herfstbladeren
Kip met uitgestrekte poten

Modern Engels vechthoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Modern Engels vechthoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Modern Engels vechthoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.