Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Naaktnek

Naakte nek vrouw Naakte nekken man

Naaktnek Geschiedenis


Dit zijn vast de vreemdst uitziende kippen in de kippenwereld. Ze zien eruit als een kruising tussen een kalkoen en een kip met hun volstrekt veerloze nek en gezicht. Dit werd ook algemeen gezegd toen ze in de jaren twintig voor het eerst verschenen. Ze werden dan ook beschreven als churkeys. Hun aan het licht blootgestelde huid wordt rood in het zonlicht, net als dat van een kalkoen. Ze komen oorspronkelijk uit Hongarije, maar het ras werd in Duitsland geperfectioneerd. Het gebrek aan veren op de nek komt door een dominant gen. Het doel van het geringe aantal veren is dat ze makkelijker te plukken zijn dan andere voor de tafel bestemde vogels. Momenteel zijn ze erg gewild in warmere oostelijke landen, waar ze voor hun vlees worden gehouden, omdat ze tegen veel hogere temperaturen kunnen dan andere vogels. Ze worden al eeuwenlang als scharrelkip gehouden in Frankrijk en zijn daar nog steeds erg populair. Het zijn zware vogels met een lang, slank lichaam. Ze hebben veerloze poten, die bij de soorten met donkerder veren leiblauw zijn en bij die met lichtere veren geel. Ze hebben vier tenen. De nek is volstrekt veerloos en die blote huid gaat helemaal door tot aan de krop. Op de top van hun kop zitten wel veren. Meestal heeft de Naaktnek een enkele kam en soms een rozenkam en grote halskwabben. De oorlellen zijn rood en de ogen roodachtig beige. Er bestaat ook een krielversie van dit ras.

Naaktnek Gedrag


Naaktnekken zijn goede leghennen die bruine eieren leveren. Het zijn sterke, forse vogels. Ze vinden het prettig om vrij te scharrelen maar ook om in een ren gehouden te worden en ze staan niet bekend om hun vliegkunst. Tegen erg koud weer moeten ze worden beschermd vanwege hun gebrek aan veren, maar ze doen het opmerkelijk goed in een warm klimaat. Ze zijn makkelijk tam te maken en het zijn erg zachtaardige, kalme vogels. Deze vogel is niet erg goed in het uitbroeden van eieren door het geringe aantal veren wat het moeilijk maakt om de eieren warm te houden. Als ze slechts op een paar eieren zitten zijn ze wel in staat hun eieren uit te broeden. De kuikens worden geboren met een blote, veerloze nek. De mannetjes wegen ruim 3 tot een kleine 4 kilo en de vrouwtjes 2½ tot 3 kilo.

Naaktnek Variëteiten


De naaktnek komt voor in verschillende kleurslagen, waaronder zwart, wit, koekoek, eenkleurig roodbruin, rood en blauw.

Naaktnek Status


gangbaar

Naaktnek afbeeldingen

Kuiken
Hals met nek
Een witte en oranje kip in de Snow
Mijn naakte nek was een dag oud
Naakte hals haan
Nigel
Naakte nek
Naakte nek kip
Little Dave - wordt elke dag mooier!
Blauwe blote nek
Naakte nek gekruist met?
Witte Showgirl Silkie 5 weken oud
Naker Neck van Transilvania wit
Onze blote nek Pecky bruist van het leggen van ruimte met onze hybride mevrouw Bok Bok
Yuma, Az
Mam vindt me knap!
frizzle haan TNN
naakte nek kip
naakte nek kip en haan
Anders niet lelijk - kuiken met een blote nek
Mijn paar Naked Neck-kuikens
Naked Neck Chick
nul mijn spalsh haan
blauwe en zwarte kuikens
grote blauwe groeier
Showgirl van 2 weken oud
vlod onze naakte nek kip
ozzie

Naaktnek te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Naaktnek te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Naaktnek


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.