Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nankinkriel

Nankinkriel Geschiedenis


De nankingkriel is van alle echte krielrassen waarschijnlijk het oudste ras waarvan geen grotere variëteit bestaat. Het is van nature een klein ras waarvan de hanen rond de 680 g en hennen rond de 625 g wegen. Er wordt aangenomen dat het ras is ontstaan in de Chinese stad Nanking, vandaar de naam, hoewel de precieze herkomst niet bekend is. Het ras is gebruikt voor het tot stand brengen van andere krielrassen zoals de sebright. Tegenwoordig wordt de Nankingkriel met uitsterven bedreigd.

Nankinkriel Gedrag


De nankingkriel is een vriendelijke, kleine vogel. Ze zijn sterk, intelligent, makkelijk te verzorgen, rustig en vliegen minder dan andere krielkippen. Door hun geringe grootte en lichte lichaam zijn het echter wel uitstekende vliegers, dus wanneer u ze in gevangenschap wilt houden dient hun ren afgedekt te zijn. Toch zullen ze niet ver afdwalen wanneer ze vrij kunnen rondscharrelen. De hennen worden broeds en zijn uitstekende moeders, dikwijls wisselen meerdere hennen elkaar af om de eieren uit te broeden. Wanneer de eieren zijn uitgekomen helpen zelfs de hanen met het opvoeden van de kuikens door ze te laten zien waar ze het beste voer kunnen vinden! De Nankingkriel is vanwege zijn formaat en vreedzame karakter heel geschikt voor kinderen. De hennen leggen redelijk goed in de lente en zomer, hun eieren zijn heel klein en crème wit. Vanwege hun kleine formaat, prominent kam en lellen kunnen ze niet zo goed tegen het koudere noordelijke klimaat tenzij ze hier extra tegen worden beschermd.

Hanen wegen ongeveer 680 g, hennen 625 g.

Nankinkriel Variëteiten


Uitsluitend buff, maar met twee soorten kammen - Enkel met vijf punten of een rozenkam met een enkele punt.

Nankinkriel Status


Bedreigd

Nankinkriel afbeeldingen

Jonge haan met zijn pa

Nankinkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Nankinkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nankinkriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.