Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ohiki

Ohiki Geschiedenis

De ohiki is een echte krielkip omdat er van dit ras geen grotere variant bestaat. Het ras komt uit Japan, waar het als sierkip werd ontwikkeld. De ohiki staat bekend om zijn zeer korte, olijf/wilggroene poten en zeer lange staartveren. Ook het zadel bevat erg lange veren die langs het lichaam hangen. Ze hebben een enkele kam met witte oorlellen.

Ohiki Gedrag

De ohiki is makkelijk tam te maken omdat het ras een zeer kalm en vreedzaam karakter heeft. Het is erg leuk om een kleine toom van deze kippen door uw achtertuin te zien rondrennen. Het is een grappige kleine krielkip die door zijn korte poten doorgaans weinig schade aan uw tuin zal aanbrengen. Ze zijn vriendelijk tegen mensen en hun soortgenoten en kunnen in gevangenschap worden gehouden, hoewel u pas echt van ze kunt genieten als ze de gelegenheid hebben om vrij rond te scharrelen. De vogels zijn niet bijzonder actief, dus let erop dat ze niet te dik worden.

Hennen zijn goede moeders die vrij makkelijk broeds worden. Het zijn zeer toegewijde moeder die hun kuikens de eerste weken goed beschermen. De hennen leggen niet veel eieren, ongeveer zestig lichtbruine eieren per jaar. De kuikens zijn klein en vatbaar voor ziektes als ze de eerste weken niet goed warm worden gehouden. Het is daarom belangrijk de tijd te kiezen dat de eieren worden uitgebroed om te voorkomen dat de kuikens in de koude maanden worden geboren. Wanneer de vogels eenmaal volgroeid zijn kunnen ze vrij goed tegen de winter. Omdat ze lange veren hebben dient de ren tijdens de herfst- en wintermaanden volledig afgedekt te zijn als u wilt voorkomen dat de staartveren vuil worden. De staartveren van met name hanen kunnen wel een meter lang worden! De zitstok dient daarom hoog genoeg te worden geplaatst zodat de staart volledig van hangen.

Hanen wegen ongeveer 950 g en hennen 750 g.

Ohiki Variëteiten

Rood/witte nekveren, zwart, rood, duckwing, zilver duckwing en in de VS - Gingers.

Ohiki Status

vrij gangbaar

Gerelateerde producten

Ohiki afbeeldingen

Ohiki te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Ohiki te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ohiki

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.