Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Plymouth Rock

Getralied vrouwtje Getralied mannetje Buff vrouw Buff man

Plymouth Rock Geschiedenis

De Plymouth Rock wordt beschouwd als een zwaar ras, komt uit de Verenigde Staten en is genoemd naar de stad Plymouth. Het ras werd al in 1874 erkend onder de naam barred Plymouth Rock, wat de gestreepte tekening beschrijft die de kippen toen hadden. Het zijn grote, lang levende vogels waarvan de hennen een diepe, gevulde onderbuik hebben, wat erop wijst dat het goede leghennen zijn. Ze hebben een brede, diepe en mooi afgeronde borst en heldergele poten. De voorkant van de kop is rood, met rode oorlellen, een heldergele snavel, bruinrode ogen en een enkele kam van gemiddelde grootte.

Plymouth Rock Gedrag

Het zijn vriendelijke vogels die makkelijk tam te maken zijn en het zijn ook energieke en sterke vogels die niet erg veel ruimte nodig hebben maar het liefst de kans krijgen om vrij rond te scharrelen. Ze kunnen niet erg goed vliegen, dus er is geen hoge omheining nodig. Ze leggen het mooie aantal van ongeveer 200 roomkleurige eieren per jaar. Plymouth Rocks worden wel gauw broeds, dus het is belangrijk om de eieren regelmatig te rapen om dat niet te vaak te laten gebeuren. De kuikens krijgen al gauw veren en zijn door hun zachte aard heerlijke huisdieren voor kinderen.

Plymouth Rock Variëteiten

Er zijn verschillende variëteiten van de Plymouth Rock, waarvan de gestreepte, de witte en de eenkleurig bruine de klassieke zijn. Andere kleuren zijn: veelvoudig krijtstreep of drievoudig gezoomd, krijtstreep patrijs, veelvoudig krijtstreep zilver patrijs, Columbiaans, roodbruin Columbiaans en blauw gezoomd.

Plymouth Rock Status

gangbaar

Verwante producten

Plymouth Rock afbeeldingen

Plymouth Rock te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Plymouth Rock te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Plymouth Rock

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.