Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Spaanse witwang

Spaanse kip tegen een witte achtergrond Twee spaanse kippen tegen een witte achtergrond Spaanse kippen in een ren

Spaanse witwang Geschiedenis


De Spaanse witwang is een van de oudste gedomesticeerde kippenrassen. Het ras is eenvoudig te herkennen aan zijn witte gezicht en is geliefd als showvogel op pluimveetentoonstellingen. De precieze herkomst van het ras is onbekend, maar het is waarschijnlijk dat het afkomstig is uit Spanje. De Spaanse witwang heeft een glanzend pluimage en kalkwitte, overontwikkelde, laaghangende oorlellen en een enkele, rode kam. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor zijn eieren. Als bijnaam hebben de vogels de naam 'clown kippen'.

Spaanse witwang Gedrag


De Spaanse witwang wordt beschreven als een wilde en actieve vogel maar hij kan desondanks goed in gevangenschap worden gehouden. Het ras is niet winterhard. Hun ren dient daarom goed te worden afgeschermd tegen de weersomstandigheden. Het ras heeft zijn weerstand verloren doordat fokkers zich teveel hebben geconcentreerd op het voortbrengen van een vogel met een zo wit mogelijk gezicht. Het is een nieuwsgierig ras dat graag vrij rondscharrelt en van tijd tot tijd behoorlijk luidruchtig kan zijn. Deze vogel wordt langzaam volwassen, zijn opvallende witte gezicht wordt pas goed zichtbaar na de eerste jaarlijkse rui. Hennen leggen zeer veel, kalkwitte eieren. Van een zuivere raskip kunt u jaarlijks 180+ eieren verwachten, en dat is behoorlijk veel. Ze zijn een mooie aanvulling op een kippentoom die in de achtertuin wordt gehouden.

Hanen wegen ongeveer 3,6 kg, hennen ongeveer 3 kg.

Spaanse witwang Variëteiten


Zwart, blauw (parelgrijs) en zeer zelden wit.

Van dit ras bestaat een krielversie dat populairder is dan zijn grotere broers en zussen.

Spaanse witwang Status


vrij gangbaar

Spaanse witwang afbeeldingen

Diego
Spaanse Witwang

Spaanse witwang te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Spaanse witwang te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Spaanse witwang


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.