Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sussex

Vrouwelijk Mannelijk

Breed Rating (2 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Sussex Geschiedenis

De sussex komt oorspronkelijk uit het graafschap Sussex. Een eeuw geleden waren ze een delicatesse. De oorspronkelijke kleuren zijn bruin, rood en gespikkeld. Tegenwoordig wordt de Sussex nog steeds graag gehouden. Ze worden gefokt voor zowel hun vlees als eieren en het is tegenwoordig een van de productiefste rassen. De hen legt gemiddeld 260 grote, roomkleurig tot lichtbruine eieren per jaar. De sussex is een van de oudste, nog bestaande rassen.

Sussex Gedrag

De sussex is een waakzaam maar dociel ras dat zich makkelijk aan elke omgeving kan aanpassen. Ze kunnen goed hun voedsel zoeken. Het liefst scharrelen ze vrij rond maar ze vinden het ook niet erg om in een beperkte ruimte te worden gehouden. Soms, maar niet dikwijls, worden ze broeds, de gespikkelde soort het vaakst.

Sussex Variëteiten

De sussex komt voor in de volgende kleuren: eenkleurig bruin, lichtrood, gespikkeld, zilver en wit. Ongeacht de kleur moet een sussex een elegant voorkomen hebben. Bij de donkere variëteiten zijn de ogen rood, bij de lichtere oranje. Ze hebben een middelgrote, enkele kam. Bij iedere variëteit zijn de oorlellen rood en de poten en het vel wit. De bruine en rode variëteit zijn tegenwoordig zeldzaam, andere kleuren komen vaker voor.

Sussex Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Sussex afbeeldingen

Sussex te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Sussex te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sussex (2 of 2)

4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

De hen is aardig en zeer nieuwsgierig. De Haan agresief. ook tov de hennen. Wel een mooi vederkleed. - Koopal,

Ben erg blij met deze kippen. scharelen graag in de tuin. Zijn niet echt geschikt voor een siertuin want ze vinden alles lekker en ploegen de hele tuin om. Heb nu een stuk van de tuin afgezet zodat ze daar kunnen scharelen. Heb ze nu een half jaar. Ben benieuwd hoe het gaat als er kuikens komen.


- Vugts,

heel sociale kip