Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Thüringer

Thüringer Geschiedenis


De Thüringer is ontstaan in de omgeving van het Thüringer Woud in Duitsland aan het eind van de 18e eeuw. In 1907 werd het de Thüringer Barthuhner genoemd (bebaarde kip). Ze werden gefokt voor zowel hun vlees als eieren. Tegenwoordig is het ras voornamelijk op pluimveeshows te zien en voor het behoud van zeldzame rassen. Door hun donzige baard hebben de kippen de bijnaam 'chubby cheeks' (mollige wangen) gekregen. Het ras werd pas in het jaar 2000 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.

Thüringer Gedrag


Thüringers hebben een opvallende baard, oorkappen en een smalle kam waardoor ze bijzonder winterhard zijn. Ze kunnen goed omgaan met strenge, koude winters maar hebben zoals de meeste kippen een hekel aan regen. De vogels zoeken graag naar hun eigen voedsel en scharrelen dan ook het liefste vrij rond. Toch kunnen ze ook in gevangenschap worden gehouden zolang hun buitenren maar groot genoeg is. Thüringers zijn vriendelijke vogels, die goed in een gemengde toom kunnen worden gehouden. Het zijn zelfverzekerde vogels die er vaak het eerste op uit zullen gaan om een nieuwe omgeving te ontdekken of een nieuwe lekkernij in de ren te inspecteren. Hennen worden zelden broeds; als ze eieren uitbroeden zijn het goede moeders die zeer beschermend over hun jongen kunnen zijn. Hun eieren zijn wit en van behoorlijke grootte, ze leggen ongeveer 160 eieren per jaar. Het is een vogel die snel groeit, actief is en waarvan de hennen al vanaf jonge leeftijd beginnen met het leggen van eieren.

Hanen wegen tussen de 2 - 2,5 kg en hennen 1,6 - 2 kg. Er bestaat ook een krielversie van dit ras waarvan de hanen 700 g wegen en de hennen 600 g. De hennen lijken wat karakter betreft op hun grotere zussen, de hanen zijn echter feller en meer beschermend.

Thüringer Variëteiten


Wit, rood, buff, koekoek, partijs, blauw, zwart, zilver/goud, goud zwartgeloverd.

Thüringer Status


vrij gangbaar

Thüringer afbeeldingen

grove gemzen thüringer hen
Elvi blauwpatrijs Thüringer
Agnes Partridge Thüringer
Zelda
Helga & Mavis zitstokken
Thüringer kuiken
Thüringer kuiken
Gemzen en goudgeschubde Thüringer krielen
Goudgeloverde Thüringer kriel
Gemzen Thüringer kriel
Gemzen Thüringer kriel

Thüringer te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Thüringer te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thüringer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.