Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Thüringer

Thüringer Geschiedenis

De Thüringer is ontstaan in de omgeving van het Thüringer Woud in Duitsland aan het eind van de 18e eeuw. In 1907 werd het de Thüringer Barthuhner genoemd (bebaarde kip). Ze werden gefokt voor zowel hun vlees als eieren. Tegenwoordig is het ras voornamelijk op pluimveeshows te zien en voor het behoud van zeldzame rassen. Door hun donzige baard hebben de kippen de bijnaam 'chubby cheeks' (mollige wangen) gekregen. Het ras werd pas in het jaar 2000 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.

Thüringer Gedrag

Thüringers hebben een opvallende baard, oorkappen en een smalle kam waardoor ze bijzonder winterhard zijn. Ze kunnen goed omgaan met strenge, koude winters maar hebben zoals de meeste kippen een hekel aan regen. De vogels zoeken graag naar hun eigen voedsel en scharrelen dan ook het liefste vrij rond. Toch kunnen ze ook in gevangenschap worden gehouden zolang hun buitenren maar groot genoeg is. Thüringers zijn vriendelijke vogels, die goed in een gemengde toom kunnen worden gehouden. Het zijn zelfverzekerde vogels die er vaak het eerste op uit zullen gaan om een nieuwe omgeving te ontdekken of een nieuwe lekkernij in de ren te inspecteren. Hennen worden zelden broeds; als ze eieren uitbroeden zijn het goede moeders die zeer beschermend over hun jongen kunnen zijn. Hun eieren zijn wit en van behoorlijke grootte, ze leggen ongeveer 160 eieren per jaar. Het is een vogel die snel groeit, actief is en waarvan de hennen al vanaf jonge leeftijd beginnen met het leggen van eieren.

Hanen wegen tussen de 2 - 2,5 kg en hennen 1,6 - 2 kg. Er bestaat ook een krielversie van dit ras waarvan de hanen 700 g wegen en de hennen 600 g. De hennen lijken wat karakter betreft op hun grotere zussen, de hanen zijn echter feller en meer beschermend.

Thüringer Variëteiten

Wit, rood, buff, koekoek, partijs, blauw, zwart, zilver/goud, goud zwartgeloverd.

Thüringer Status

vrij gangbaar

Gerelateerde producten

Thüringer afbeeldingen

Thüringer te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Thüringer te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thüringer

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.