Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Thaise vechthoen Kippen

Thaise haan die rondloopt Thaise haan die pikt

Thaise vechthoen Geschiedenis


Het Thaise vechthoen is afkomstig uit Thailand en is een groot ras (type bakivahoen). Ze hebben een rechte houding, hoewel minder overdreven dan de shamo familie. De vogel heeft een zeer lange staart die haast horizontaal wordt gedragen en een bijzonder licht frame. Ze hebben een kleine kam en lellen en werden oorspronkelijk gefokt voor hanengevechten. Het ras staat ook bekend als gaichon - 'Gai' betekent kip en 'chon' betekent gevecht.

Thaise vechthoen Gedrag


Het Thaise vechthoen heeft zeer sterke poten en is daarom het snelste ras binnen de Aziatische hard-gevederde soorten. Wanneer deze vogel rent is hij zeer wendbaar, wat hij waarschijnlijk te danken heeft aan zijn verwantschap met het bankivahoen. Het Thaise vechthoen is goed in het zoeken naar voedsel en in veel Thaise dorpen scharrelen er dan ook een toom of twee van deze, halfwilde, kippen rond. Het is een sterk ras dat goed om kan gaan met extreme temperaturen en slechte weersomstandigheden. Het hok en de ren moeten sterk en goed vergrendeld zijn omdat deze slimme vogels zeer goed zijn in ontsnappen. Ze scharrelen graag vrij rond en wanneer ze hiervoor een zeer groot gebied tot hun beschikking hebben hoeven ze amper te worden bijgevoerd. Hennen leggen ongeveer 100 getinte eieren per jaar, maar door hun gespierde lichamen zijn ze niet goed in het uitbroeden van eieren. Wel zijn het goede moeders al kunnen ze een beetje té beschermend zijn. Ze kunnen aan een gemende toom worden toegevoegd. Veel mensen zijn van mening dat dit zelfs de beste manier is om deze vogel te houden omdat ze agressief kunnen zijn tegen soortgenoten.

Hanen wegen ongeveer 3,2 kg en hennen 2,6 kg.

Thaise vechthoen Variëteiten


Zwart, geel-witte staart, bruin, goud, wit, grijs, blauw.

Thaise vechthoen Status


Zeldzaam

Thaise vechthoen afbeeldingen

Thaise vechthoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Thaise vechthoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thaise vechthoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.