Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Tuzo

Tuzo Geschiedenis


De tuzo is een echte krielkip omdat er van dit ras geen grotere variant bestaat. Het ras is afkomstig uit Europa en de VS en heeft een Oosterse bloedlijn. De exacte herkomst is echter onbekend. Er wordt aangenomen dat het ras tot stand werd gebracht door de Japanse adel, maar de originele tuzo komt niet meer voor in Japan. Het ras werd voor het eerst in Engeland geïntroduceerd in de jaren 1970. Het ras is nooit vermeld in een Japanse publicatie (er bestaat alleen een korte referentie "small shamo are called Tuzi...") en het is daarom waarschijnlijk dat er een krielversie van de shamo werd ontwikkeld en deze naam werd overgenomen. De tuzo wordt nu voornamelijk voor pluimveeshows gehouden.

Tuzo Gedrag


Zoals de meeste vechtrassen is ook de tuzo een sterke, wel gespierde vogel met een rechte houding. Ze hebben een iets eiwitrijker dieet nodig dan de meeste andere kippenrassen. Om hieraan tegemoet te komen kunt u ze legkorrels met startvoeder kruimels geven. Het is een vriendelijk ras dat makkelijk in de omgang is. Het is niet het meest winterharde ras en wanneer het dier in een kouder klimaat wordt gehouden heeft het dan ook extra zorg nodig. Wel is het een sterk ras dat weinig gezondheidsproblemen heeft. Hennen leggen jaarlijks ongeveer 100 kleine, wit/getinte eieren. Door hun gespierde kiel zijn ze niet goed in het uitbroeden van eieren omdat deze hierdoor vaak breken. Mannetjes kunnen agressief zijn tegen andere mannetjes. Wanneer ze echter in een gemengde toom bestaande uit krielkippen worden gehouden zal het echter doorgaans niet voor problemen zorgen.

Hanen wegen tot 1,1 kg en hennen ongeveer 0,9 kg.

Tuzo Variëteiten


Zwart/rood, bruin/rood, koekoek, grijs, goud/zilver woerd, tarwe.

Tuzo Status


vrij gangbaar

Tuzo afbeeldingen

Tuzo te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Tuzo te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Tuzo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.