Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Yamato Gunkei

Yamato Gunkei Geschiedenis

De yamato gunkei is het grootste ras binnen de kleine shamo rassen en is afkomstig uit Japan. 'Gunkei' is een alternatieve vertaling voor de Japanse karakters 'shamo', vandaar de andere naam. Het ras heeft een tamelijk groot frame, stevige poten en een 'garnaalvormige' staart. De vleugels worden los van het lichaam gedragen. Het meest opvallende kenmerk van de yamato gunkei is de overontwikkelde, hangende en gerimpelde keelhuid (wammen). Hoe ouder de vogel, des te gerimpelder (en volgens sommigen grotesker) de huid wordt. Het verendek is hard maar dun met kale plekken op de nek, kiel en rond de cloaca, zodat de rode huid zichtbaar is. Het fokdierenbestand en de eieren van dit ras worden in Japan zorgvuldig beschermd, wat een verklaring voor de zeldzaamheid van het ras kan zijn. Het is zeer moeilijk om deze vogels te bemachtigen; er zijn veel 'nep' gunkei te krijgen, maar de ware yamato gunkei zijn erg zeldzaam.

Yamato Gunkei Gedrag

Van de yamato gunkei wordt gezegd dat hij makkelijk handtam gemaakt kan worden en zich makkelijk aan een nieuwe omgeving kan aanpassen. De hennen worden broeds maar ze zijn door hun gespierde lichaam niet erg geschikt om op eieren te zitten en deze uit te broeden. Hennen leggen witte/getinte eieren, maar niet dikwijls en zijn dus niet de beste keuze als u kippen houdt voor hun eieren. Wel is het een vriendelijke vogel en een bijzondere aanvulling op een kippentoom. Ze zijn goed in het zoeken naar voedsel wanneer ze vrij kunnen rondscharrelen maar kunnen ook in gevangenschap worden gehouden.

Yamato Gunkei Variëteiten

Zwart/rood, zwart, rood, wit, tarwe.

Yamato Gunkei Status

Bedreigd

Verwante producten

Yamato Gunkei afbeeldingen

Yamato Gunkei te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Yamato Gunkei te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Yamato Gunkei

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.